Тимошенко дала Луценку "руку" у Криму в обхід місцевих

Четвер, 19 червня 2008, 11:52

Кабінет міністрів у середу призначив генерал-майора міліції Миколу Іллічева заступником міністра внутрішніх справ - начальником Головного управління МВС в Автономній республіці Крим.

Таким чином, пише "Комерсант-Україна", уряд обійшов положення Конституції АРК, що вимагає узгодження кандидатури начальника міліції автономії з депутатами Верховної ради Криму.

Інтригу навколо призначення начальника кримської міліції наприкінці минулого тижня створили голова МВС Юрій Луценко і голова Верховної ради Криму Анатолій Гриценко – у ході прес-конференції, присвяченої затриманню при отриманні хабара голови Партенітської селищної ради Миколи Конєва і депутата селищної ради Олена Бородая, Луценко заявив:

"Вважаю, що діяльність пана Іллічева заслуговує позбавлення від приставки "виконувач обов'язків". Усі завдання, які йому поставили при призначенні, він виконує".

Тоді ж голова МВС повідомив, що підписав подання про призначення Іллічева заступником міністра внутрішніх справ.

У той же день голова кримського парламенту Гриценко пообіцяв: "Якщо Кабінетом міністрів буде ухвалено рішення про призначення Іллічева заступником міністра внутрішніх справ - начальником Головного управління МВС у Криму, то дана постанова уряду буде оскаржена в судовому порядку".

У свою чергу, у середу, 18 червня, 64 з 100 депутатів Верховної ради Криму проголосували проти кандидатури в. о. начальника кримської міліції Іллічева на посаду заступника голови МВС - начальника ГУ МВС в АР Крим.

У Кабміні упевнені, що позиція кримського парламенту не перешкодить Іллічеву вступити на посаду, хоча визнають, що "деякі проблеми все-таки можуть виникнути".

"Я розцінюю дії Верховної ради Криму як небажання мати принципову людину на посаді начальника кримської міліції. Але хочу усім нагадати, що Микола Іллічев насамперед заступник міністра внутрішніх справ і призначення на цю посаду знаходиться в компетенції уряду ", - сказав газеті міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

На питання, чи буде уряд для вирішення конфлікту просити Верховну раду Криму переголосувати питання про призначення Іллічева, Крупко відповів: "Якщо будемо погоджувати питання призначення міліціонерів з місцевими "злодіями в законі", то ми ніколи не налагодимо боротьбу зі злочинністю".

Як відомо, Іллічев у 1993 році був призначений на посаду начальника міліції Сімферопольського району Криму і за 6 років дослужився до посади начальника УМВС у Севастополі. У вересні 2003 року Іллічев був переведений на посаду начальника УМВС у Запорізькій області. У 2005 році він подав прохання про відставку.

Поверненням на службу в міліцію генерал-майор зобов'язаний особистому запрошенню Луценка. З грудня 2007 року Іллічев був в.о. начальника ГУ МВС у Криму.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування