Литвин вважає, що БЮТ і "Регіонам" як студентам не вистачає однієї ночі

Четвер, 19 червня 2008, 12:56

Лідер Блоку Литвина Володимир Литвин вважає, що дострокові вибори до Верховної Ради не потрібні жодній з політичних сил, що сьогодні заявляють про можливість їх проведення.

"Дострокові вибори нагадують мені войовничі рухи в племенах, коли намагаються залякати одне одного, розуміючи що ніхто не готовий до виборів", - сказав депутат на прес-конференції в четвер.

"Насамперед ті, хто голосно про них говорять, розуміють, що ніякої перспективи на них не отримають. Але це спроба у такий дешевий спосіб залякати одне одного", – додав він.

На думку Литвина, "тим, хто говорить про вибори, краще було б поставити закон про повернення до мажоритарної виборчої системи - якщо не для всіх, то принаймні для місцевих органів урядування, а до Верховної Ради – про відкриті виборчі списки".

"Я переконаний, якщо змінити виборчу систему, тоді вибори мали б під собою рацію. При такому підході Верховна Рада оновилася б на 80%", - сказав депутат.

"Якщо залишиться діюча виборча система, якщо експеримент, який провели у Києві, намагатимуться накинути на Верховну Раду, вона зміниться на рівні облич максимум на 15-20%", – додав він.

За словами Литвина, на нараді "ніхто не виступав за перевибори, бо всі розуміють, що партіям, лідерам, депутатам, як студентам, не вистачає однієї ночі, щоб підготуватися до виборів".

"Намагалися, правда, переконувати одне одного з допомогою такого аргументу як соціологічні дослідження. Кожен тішить себе тим, що народ любить його більше, ніж фіксує статистика", - додав депутат.

Крім того, за словами Литвина, йдуть розмови про те, що раніше Партія регіонів блокувала роботу парламенту з питання НАТО, а тепер БЮТ хоче заблокувати його роботу "просто так".

"Думаю, привід буде знайдено – про начебто прийняття закону про пільги депутатам. Але головне - протиснути закон про імперативний мандат, тоді буде можливість повернути депутатів назад і відновити статус-кво", - заявив Литвин.

"Тоді ми будемо мати казарму, сержантів, які будуть керувати Верховною Радою. Тоді буде спокій абсолютний", - вважає депутат.

"Тоді керівники п'яти фракцій збираються вранці у голови Верховної Ради, дивляться розклад засідань, сумують голоси з кожного питання, виходять і оголошують. Протягом одного дня Верховна Рада зможе прийняти 300 і більше законів у такий спосіб", – додав він.

Про можливість проведення перевиборів заявляли представники БЮТ та Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...