Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС кажуть, що розвалити коаліцію може лише Ющенко

Четвер, 19 червня 2008, 13:46

Депутат фракції "НУ-НС" Олесь Доній (група "Народна самооборона") вважає, що переформатування коаліції можливе лише в тому випадку, якщо його ініціатори залучать на свій бік президента Віктора Ющенка.

"Уже були спроби "Єдиного Центру" говорити про переформатування коаліції, але ці мрії виявилися нездійсненними", - зазначає він у коментарі, опублікованому в газеті "Дело".

"Тому я можу засвідчити, що якщо переформатуванням займатиметься лише Віктор Балога як менеджер, то 37 голосів в "НУ-НС" він не знайде. Але якщо ініціатори переформатування залучать на свій бік президента, тоді може бути ймовірним варіант утворення коаліції Партії регіонів, Блоку Литвина і "НУ-НС", - заявив Доній.

Оцінюючи ситуацію, яка склалася у Верховній Раді, коли Компартія і Блок Литвина "не позиціонують себе як опозиція і не голосують за жоден законопроект", він зазначив: "Очевидно, вони хочуть засвідчити, що коаліція недієздатна, не може набрати 226 голосів всередині та не може отримати додаткові голоси за рахунок міноритарної практики. Але, з іншого боку, не має поки що 226 голосів і опозиція".

"Опозиціонери сподіваються, що своїм тривалим неголосуванням у парламенті вони спричинять центробіжні тенденції всередині фракцій і, зокрема, всередині фракції "НУ-НС", що призведе до переформатування коаліції. Але я вважаю, що тут не все так просто", - наголосив Доній.

"На сьогодні по більшості питань "НУ-НС" голосує спільно. Попри певні тертя, все-таки фракція об’єднана більше, ніж роз’єднана. Але якщо на цей момент більшість виступає за коаліцію з БЮТ, то частина не приховує, що вони є прихильниками коаліції широкого формату. На цей момент вони більшості не мають, але подивимося, що буде після кількох днів нерезультативного голосування", - зазначив депутат фракції "НУ-НС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: