"Регіони" оголошують війну за честь Януковича

Четвер, 19 червня 2008, 14:55

Партія регіонів вимагає від Генпрокуратури порушення кримінальної справи проти прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та голови ГоловКРУ Миколи Сивульського за наклепницьку інформацію.

Про це заявила член фракції Партії регіонів Олена Лукаш, повідомляє прес-служба партії.

За її словами, поширення неправдивої інформації разом з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині, або зі штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, караються обмеженням волі на термін від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий термін.

"Відповідна заява про порушення кримінальної справи від народних депутатів до Генпрокуратури буде подана сьогодні", – наголосила Лукаш.

"На жаль, ми не можемо оскаржити в суді ту хибну позицію, яка, за словами Сивульського, висловлена в акті КРУ", - зауважила депутат.

"Тому що акт не підлягає судовому оскарженню і не має обов'язкового характеру. Це - набір слів, які на сьогодні неможливо спростувати", - додала вона.

За словами Лукаш, "факти виявлення ймовірних порушень чинного законодавства у ході ревізії співробітниками ГоловКРУ є їхньою особистою думкою, але їх обґрунтованість та законність повинна доводитись ними у встановленому порядку у правоохоронних органах та у суді".

"Отже, оприлюднені твердження про начебто виявлення ГоловКРУ зловживань на суму 10,2 мільярда гривень розраховані на те, що спростувати їх у судовому порядку неможливо до тих пір, поки відповідні органи не реалізують ці матеріали у формі рішень, які матимуть обов'язковий характер, або правоохоронні органи не приймуть рішення у порядку кримінального судочинства", - додала депутат.

На думку Лукаш, "вищевикладене, очевидно, свідчить про навмисний характер оприлюдненої заяви, порушує конституційний принцип презумпції невинуватості і фактично позбавляє на даному етапі можливість оскаржити у судовому порядку висновки, викладені в актах ревізій".

Депутат вважає, що "зроблено це, щоб відвернути увагу суспільства від масштабної політичної та економічної кризи в державі".

При цьому Лукаш додала, що "колишні партнери та друзі найкорумпованішого політика світу Павла Лазаренка (за версією ООН та Всесвітнього Банку), розпочали гру під назвою "боротьба з корупцією".

Як відомо, у середу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила уряд Віктора Януковича в завданні збитків державі в розмірі 10,2 млрд. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...