Vanco огризається на Тимошенко, бо є Ющенко

П'ятниця, 20 червня 2008, 07:56

Компанія Vanco Prikerchenskaya Ltd. вважає, що рішення Міжвідомчої комісії з організації заключення і виконання угод про розділ продукції (СРП) щодо анулювання свідоцтва про державну реєстрацію СРП є безпідставним кроком Кабінету міністрів і не відповідає чинному законодавству України.

Про це кореспондентові УНІАН повідомили в прес-службі Vanco Prikerchenskaya.

Компанія вважає абсолютно логічним кроком на шляху врегулювання конфліктної ситуації, яка виникла навколо проекту освоєння Прикерченської ділянки надр, ухвалення президентом указу від 18 червня 2008 року, яким зупинена дія розпорядження Кабінету міністрів.

Vanco відзначає, що ухвалення розпорядження КМУ є неправомірним.

"Угодою чітко передбачені умови її (угоди – ред.) розірвання в односторонньому порядку. Це можливо лише за умови порушення стороною будь-якого із зобов`язань за угодою, яка призводить до збитків іншої сторони, і не виправлення цього протягом наступних 90 днів після отримання письмового повідомлення про таке невиконання", - зазначають у компанії.

"Vanco не отримувало жодного листа або повідомлення від уряду України щодо невиконання інвестором будь-якого зобов`язання за Угодою", – повідомили в прес-службі.

Крім того, компанія зауважує, що рішенням РНБО від 30 травня 2008 року були затверджені висновки щодо відповідності процедури проведення конкурсу, укладення згаданої Угоди і передачі компанією "Венко Інтернешнл ЛТД" своїх прав і обов`язків за Угодою компанії "Венко Прикерченська ЛТД" чинному законодавству України.

Такі висновки були схвалені керівниками Мінюсту, Генпрокуратури, СБУ і т.д.

Як відомо, 18 червня Міжвідомча комісія з організації заключення і виконання СРП підтвердила виконання всіх вимог, пов`язаних зі скасуванням свідоцтва про державну реєстрацію Угоди між Кабінетом міністрів України і компанією "Ванко Прикерченська ЛТД" на користування шельфом Чорного і Азовського морів.

18 червня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію розпорядження уряду від 21 травня 2008 року №740-р "Про припинення Угоди між Кабінетом міністрів України і компанією "Венко Інтернешнл лімітед" про розділ вуглеводнів, які здобуватимуться в межах

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування