В Огризка думають, що Росія "нервується" через наближення демократії

П'ятниця, 20 червня 2008, 09:11

У Міністерстві закордонних справ України вважають недоцільним обговорення російською стороною українського вибору системи колективної безпеки.

"Не хотілося б реагувати на нервові коментарі з російського МЗС із приводу теми вступу України в НАТО - напевно, ця тема не дає спокою ні вдень, ні вночі через перспективи України в зв'язку з її вступом до НАТО", - сказало у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в МЗС України в четвер.

За словами співрозмовника агентства, швидше за все ті особи, що коментують вступ України до НАТО і говорять про погіршення україно-російських відносин після вступу України в альянс, "насправді непокояться про наближення демократії і плюралізму до кордонів РФ".

Джерело в МЗС також підкреслило, що Україна, на відміну від Росії, не обговорює її активність в інших угодах і організаціях.

"Україна не бачить у цих процесах загрози для себе і не вважає тісну співпрацю РФ із країнами Азії приводом для обговорення питання можливого перегляду відносин, оскільки вважає, що безпеки занадто багато не буває. Тому й сама хоче брати участь у процесі формування безпеки в регіоні", - підсумував він.

Як повідомлялося, джерело в МЗС Росії в четвер висловило думку, що прагнення України в НАТО призведе до найсерйознішої кризи у відносинах між Москвою і Києвом і підірве засади глобальної безпеки.

"У Москві незмінно вважають, що якщо євроатлантичний курс України буде продовжений, то подібна політика призведе до найглибшої кризи у відносинах між Росією й Україною у всьому їхньому комплексі, суттєво підірве засади європейської, та й глобальної безпеки. Про це не можна забувати", - повідомило в четвер "Інтерфаксу" джерело в МЗС Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування