Семенюк побоюється арешту майна через рішення Тимошенко

П'ятниця, 20 червня 2008, 09:26

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко стурбована можливістю арешту державного майна у разі оскаржування компанією Vanco Prykerchenska Ltd. у міжнародних судових інстанціях рішення Кабінету міністрів про анулювання її ліцензії на розробку Прикерченського шельфу Чорного моря.

Про це вона повідомила в ефірі телекомпанії "5 канал" 19 червня, інвформують "Українські новини".

За її словами, у результаті необдуманого рішення Кабміну Юлії Тимошенко у разі програшу України в міжнародних судових інстанціях розплачуватися доведеться державному бюджету.

"Можуть бути й інші наслідки, може бути арештоване майно держави", - сказала Семенюк.

Вона додала, що в її практиці на посаді голови ФДМУ були випадки коли, у ході судових розглядів фонду з іноземним компаніями заарештовувалося майно держави, у тому числі літаки й кораблі.

Семенюк підкреслила, що підтримує дії президента Віктора Ющенка, котрий призупинив скасування урядом дозволу на укладання угоди про розподіл продукції з Vanco International.

Як відомо, Ющенко призупинив скасування Кабміном дозволу на укладання угоди про розподіл продукції з Vanco International.

На думку президента, це розпорядження унеможливлює реалізацію в повному обсязі однієї з найважливіших функцій держави - забезпечення економічної безпеки.

21 травня Кабмін скасував своє розпорядження від 3 жовтня, яким схвалювався проект угоди з Vanco International про розподіл продукції із Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Кабмін вирішив розірвати угоду про розподіл продукції з Vanco International, яка передала усі права й обов'язки за цією угодою передала компанії Vanco Prykerchenska (Віргінські острови), засновники якої не розкриваються.

Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року.

19 жовтня 2007 року Кабмін і Vanco International підписали угоду про розподіл продукції.

25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію компанії на розробку Прикерченської ділянки. Після цього Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News