Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідок у справі Рудьковського наскаржився суду на Червоненка

П'ятниця, 20 червня 2008, 10:35

У рамках розгляду кримінальної справи щодо колишнього міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського в Печерському районному суді Києва були допитані свідки польоту Рудьковського у Францію.

Як пише Комерсант-Україна, зокрема був допитаний диспетчер авіакомпанії Challenge Aero, яка брала участь в організації чартеру екс-міністра.

Метою допиту було відтворення процедури замовлення для екс-міністра залу офіційних делегацій у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Коли стало очевидно, що диспетчер не володіє важливою для правосуддя інформацією, суддя Андрій Мельник раптово перервав хід засідання суду, заявивши, що "питання, що ставляться свідку сторонами, навряд чи можуть допомогти встановити істину в даній кримінальній справі".

Наступним свідком виступив начальник управління Мінтрансу з зовнішніх економічних зв'язків Геннадій Рак, його допит тривав близько чотирьох годин.

Рак повідомив подробиці про заявку і планування поїздки делегації міністерства в Брюссель і Париж, а також повідомив про їхні результати.

Він зазначив, що "до 2007 року з державного бюджету не була профінансована жодна поїздка: усі кошти надавалися підлеглими Мінтрансу підприємствами".

Пізніше він заявив, що "міністр Червоненко взагалі літав, нікого особливо про цьому не інформуючи", чим викликав сміх у багатьох присутніх і судді.

Після Рака суд почав допитувати заступника міністра транспорту і зв'язку з економічних питань Катерину Фоменко.

Вона розповіла, що за відсутності бюджетних коштів для оплати відряджень співробітників міністерства "позабюджетним джерелом була не тільки "Служба міжнародних автомобільних перевезень", але і "Укрзалізниця", і морські порти".

З її допомогою суд також установив, що в Мінтрансзв’язку "питання джерел позабюджетного фінансування документально ніяк не регламентовано".

Кримінальна справа щодо Рудьковського за ч. 5 ст. 191 КК ("присвоєння і розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем") було порушено наприкінці 2007 року.

Екс-міністр підозрювався в розтраті 392,9 тис. грн державних коштів, вчиненої для оплати особистого чартера до Парижа.

24 грудня Київська міська прокуратура завершила досудове слідство і пред'явила Рудьковському обвинувачення.

Наступне засідання в справі призначено на 20 червня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...