Яценюк нікого не боїться, бо він вміє "гордо заходити і виходити"

П'ятниця, 20 червня 2008, 11:06

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що у парламенті не зареєстровано жодних проектів постанов про зміну керівництва Верховної Ради або про недовіру уряду.

Про це він сказав, виступаючи з трибуни Верховної Ради у п’ятницю за результатами переговорів з лідерами фракцій.

"Резолюції недовіри Кабінету міністрів не внесено до парламенту. Якщо така резолюція буде внесена, то відповідно до статті 225 тимчасового регламенту необхідно принаймні 17 днів на те, щоб ця резолюція розглядалася як в комітетах Верховної Ради, так і в Кабінеті міністрів", - сказав Яценюк.

"Проекту постанови Верховної Ради про зміну керівництва парламенту також немає в стінах парламенту. Якщо буде внесено подання про зміну керівництва парламенту, я гарантую, що забезпечу процес голосування. У владу треба гордо заходити і гордо виходити. У тому випадку, якщо є 226 голосів", - додав він.

При цьому спікер попросив політичні сили "відмовилися від взаємних залякувань".

"Тут ніхто нікого не боїться, тому страхати нікого не треба", - сказав він.

Яценюк також вкотре заявив, що якщо в парламенті буде подання 150 депутатів про проведення позачергової сесії, вона буде скликана у 3-денний термін.

"Діємо лише в межах законів. Адже ніхто в межах парламенту не хоче незаконного захоплення чи перехоплення влади", - сказав він.

Яценюк також зазначив, що на засіданні погоджувальної ради у п’ятницю пропонував депутатам повернутися до голосування за соціально важливі законопроекти, зокрема про дорожній рух та престижність шахтарської праці.

Крім того, за його словами, він закликав розглянути законопроекти про скасування депутатської недоторканності і всіх депутатських пільг. Однак депутати відмовилися від цієї пропозиції.

З огляду на це Яценюк закрив пленарне засідання і оголосив, що наступні два тижні депутати працюватимуть у комітетах і округах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування