Яценюк буде захищати Раду "до останнього патрона"

П'ятниця, 20 червня 2008, 11:16

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що оголосить про створення нової коаліції у парламенті одразу, як відповідну угоду нададуть йому фракції.

"Немає жодних правових підстав, які би зупиняли процес формування нової коаліції. Тільки треба рішення фракцій. Якщо є нова коаліційна угода, будь ласка, вона відповідає вимогам закону. Поставте цю нову коаліційну угоду на стіл і буде задекларовано, що є нова коаліція", - сказав Яценюк з трибуни парламенту у п’ятницю.

"Якщо немає такого, ми повинні законно очікувати рішення Конституційного Суду. Є подання. Це єдиний орган конституційної юрисдикції, який роз’яснить, чи існує сьогодні коаліція, чи цієї коаліції немає", - додав він.

При цьому Яценюк переконаний, що найближчим часом буде ухвалено "якесь рішення" щодо подальшої долі коаліції.

"Я не думаю, що ця ситуація сама собою розсосеться. Це не та ситуація, яка сама собою розійдеться. Буде якесь рішення. Але це той час (два тижні роботи в комітетах і округах), який дасть політичним силам далі продовжувати внутріполітичні консультації", - сказав він.

На думку спікера, парламент "як завжди став заручником" конфліктів між гілками влади.

"Проблема не виникла в цих стінах і не інспірована народними депутатами. Проблема виникла на рівні стосунків різних гілок влади", - сказав він.

При цьому Яценюк запевнив, що як голова парламенту буде захищати Верховну Раду.

"Який він не є, але це український парламент, за який проголосували. До останнього патрона", - сказав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування