"Регіони" чекають виносу трупа, щоб занести свій

П'ятниця, 20 червня 2008, 11:41

Член Партії регіонів Михайло Чечетов заявляє про існування в парламенті нової коаліції, що буде офіційно оформлена відразу ж після оголошення про розпад нинішньої.

"У парламенті вже є нова коаліція. Якби вчора нам дали можливість проголосувати за законом про судоустрій, ви б побачили контури нової коаліції", - заявив депутат на брифінгу в парламенті.

За словами Чечетова, якби голова Верховної Ради Арсеній Яценюк оголосив про розпад нинішньої коаліції, "то де-юре була б нова, але Яценюк не розпускає стару".

"Кризи в парламенті немає. Опозиція налаштована на позитив. Давайте приймати закони. Але влада бойкотує саму себе", - заявив депутат, додавши, що зараз спостерігається "не криза парламенту, а криза влади – ця агонія влади повинна бути припинена".

"Арсенію Петровичу, не треба рятувати коаліцію, Україну треба рятувати! Цю сторінку нашої історії треба перегорнути і почати писати з чистого листа", - звернувся Чечетов до Яценюка.

"Я думаю, так і буде. Як казав Штирліц, коаліційна партія буде зіграна до кінця, до початку парламентських канікул", - додав він.

На питання журналістів, які фракції готові створити нову коаліцію, депутат повторив:

"Щойно буде розблоковано голосування, ви одразу побачите де-факто склад коаліції, а де-юре вона буде оформлена, коли Яценюк оголосить про розпад нинішньої коаліції, опублікує в газеті. Тоді можна буде говорити про де-юре".

"У будь-якій ситуації в коаліції буде Партія регіонів. Якщо її не буде, виходить, тоді взагалі не буде коаліції, а будуть вибори – але це гірший варіант для країни", - заявив Чечетов.

"Кращий вихід для країни - щоб прогнила влада пішла, а конструктивні сили парламенту, здорове ядро сформувало нову коаліцію й уряд", – додав він.

Коментуючи "НУ-НС" як потенційного учасника коаліції, Чечетов зауважив: "Хто такий "НУ-НС"? Це клаптева ковдра, яку гнилими нитками зшили під вибори, і тепер вона розповзлася".

"Але в "Нашій Україні" є здорові сили, люди, що мислять державним категоріями, які розуміють, що потрібно приймати ефективні дії. З цим ядром "Нашої України" можна говорити про спільну роботу на благо країни", - додав він.

Окремо Чечетов наголосив, що "агонія вічною не буває, агонія завжди закінчується смертю". "Коаліції немає, вона вмерла. Це конвульсії, що закінчуються виносом трупа", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування