Дочку "РосУкрЕнерго" тримають на кисневому голодуванні

П'ятниця, 20 червня 2008, 15:42

Нацкомісія регулювання електроенергетики України направила апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування постанови комісії з обмеження обсягів природного газу, що "УкрГаз-Енерго" може поставляти кінцевим споживачам.

Скарга спрямована в Київський апеляційний адміністративний суд, куди в якості третьої сторони також звернулися Кабінет міністрів і "Нафтогаз Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело.

"УкрГаз-Енерго", у свою чергу, звернулося в апеляційний суд із клопотанням про призупинення дії постанови від 8 січня 2008 року.

Газотрейдер аргументував своє прохання тим, що ознаки протиправності рішення, що оскаржується, є очевидними, а відновлення порушених прав і інтересів позивача в результаті дії постанови регулятора стане неможливим.

Київський апеляційний адмінсуд 19 червня відкрив апеляційне провадження і виніс ухвалу, якою призупинили дію постанови НКРЕ, повідомив співрозмовник.

Суд вирішив, що постанова комісії, яка оскаржується, унеможливлює виконання укладених "УкрГаз-Енерго" зі споживачами договорів купівлі-продажу газу, створює загрозу нормальній господарській діяльності контрагентів газотрейдера.

Юристам "УкрГаз-Енерго" також вдалося переконати суд у тому, що суспільство в результаті дії постанови регулятора буде нести значні фінансові втрати у вигляді штрафів через невиконання договірних зобов'язань перед споживачами.

"УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей з організації нової схеми постачань в Україну центральноазіатського і російського газу, досягнутих у Москві 4 січня 2006 року.

"Газпром", "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" тоді домовилися про створення спільного підприємства для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить з території РФ, тобто всього газу, що поставляється в Україну.

"Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" одержали по 50% акцій компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування