Переможця у війні за Раду не буде. Вимруть усі?

П'ятниця, 20 червня 2008, 18:08

Проведення позачергових виборів у Верховну Раду не дозволить вирішити існуючі в Україні проблеми у взаєминах гілок влади, вважає віце-прем'єр Іван Васюник.

"Тільки діалог усередині коаліції, коаліції й опозиції може сприяти виходові з цього "глухого кута". Дострокові вибори нічого не дадуть", - сказав Васюник агентству "Інтерфакс-Україна" у Києві в п'ятницю.

Віце-прем'єр думає, що подібна ситуація, що склалася за останні півроку, негативно відбивається на роботі всіх органів влади.

"По суті, цей процес, що продовжується останні півроку, призводить до дефункціоналізації більшості інститутів державної влади - рівною мірою і Верховною Радою і Кабміну й інституту президента. Переможців у таких війнах - кожного проти кожного - немає", - відзначив він.

Причина криз і загострень відносин між владою, на думку віце-прем'єра, "полягає в нестачі необхідної політичної культури в учасників політичного процесу і відповідальності за національні інтереси".

Васюник, при цьому, назвав "кардинальною помилкою" перехід партнерів по коаліції - фракцій БЮТ і НСНУ, до політики ситуативних домовленостей за яких голосування в інтересах однієї фракції проводилося замість вигідного для іншої".

"Продовження практики таких домовленостей не буде мати подальшого результату і грає на руку тим силам, що задумали внести деструкцію в роботу Верховної Ради", - додав він.

Вихід з цієї ситуації, на думку Васюника, може базуватися винятково на підставі Конституції. У той же час він висловив сподівання на те, що "з цієї складної ситуації український політикум знайде гідний вихід".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News