Онопенко думає, що Ющенка знову підставили

П'ятниця, 20 червня 2008, 18:11

Голова Верховного Суду Василь Онопенко вважає, що в Україні здійснюється спроба державного перевороту.

Так Онопенко прокоментував "настійливі намагання певних сил у нелегітимний спосіб шляхом неконституційних змін розвалити чинну систему правосуддя під виглядом запровадження нового судоустрою держави", повідомляє прес-служба Верховної суду.

Онопенко вважає, що "грубе "проштовхування" законопроектів про судоустрій і статус суддів ні за змістом пропонованих змін, ні за способом їх реалізації не мають нічого спільного із судовою реформою".

"Насправді у їх ініціаторів вбачаються дві основні цілі: перша – встановлення тотального контролю над судами і суддями", - зазначається в повідомленні.

На думку Онопенка, це означатиме "крах такої складової державної влади, як судова, перетворення її в обслуговуючий придаток окремих осіб та певних політичних сил".

Другою метою Онопенко вважає створення "нормативно–правових" можливостей для "неправомірного використання судів у політичній боротьбі, задоволенні приватних та корпоративних інтересів".

Особливою небезпекою Онопенко вважає те, що "все це дійство, назване реформуванням судової системи, відбувається під прикриттям президента, адже за його підписом з‘являються листи про підтримку відверто неконституційних і юридично неприйнятних змін до закону про судоустрій".

"При цьому нехтується воля президента, який ще у минулому році своїм листом відкликав відповідні законопроекти з парламенту. Ігнорується також і його Указ від 2 квітня 2007 року про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України V скликання – інакше не “підсунули” б для підтримки президентом законопроект, прийнятий народними депутатами у період чинності цього Указу".

Онопенко висловив припущення, що президента "у черговий раз спробували підставити його найближчі порадники, які найбільше зацікавлені у посиленні власного впливу на суди".

Він висловив сподівання, що президент Віктор Ющенко як гарант додержання Конституції, прав і свобод людини і громадянина не допустить чергових спроб реваншу "приватизаторів" правосуддя, а більшість депутатів України займуть відповідальну державну позицію і перешкодять спробі руйнації судової системи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування