У Тимошенко думають, що Партію регіонів не врятує навіть Tide з Ariel

П'ятниця, 20 червня 2008, 18:50

Керівник Головного Контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський вважає спробою "відбілювання" намір депутата від Партії регіонів Олени Лукаш звернутися до Генпрокуратури з проханням порушити кримінальну справу за наклеп проти нього та прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це Сивульський заявив в інтерв’ю УНІАН.

"Це суто політична акція з боку Партії регіонів, яка вирішила відбілити своїх членів", - заявив Сивульський, коментуючи заяву Лукаш, поширену прес-службою Партії регіонів у відповідь на оприлюднення фактів порушень, виявлених КРУ в роботі підприємств – державних монополістів у 2006-2007 роках.

Він зазначив, що КРУ, згідно із законом про цю установу, зобов`язане у випадках виявлення зловживань і порушень чинного законодавства передавати матеріали ревізій правоохоронним органам і повідомляти про це державні органи.

"Кабмін - державний орган? Я йому і повідомив. І за рішенням уряду виступив на прес-конференції… Які претензії у пані Лукаш можуть бути? Вона що, знає, що там ніяких порушень не було, вона що, знайомилась з матеріалами? Як можна таке писати? Це політична акція", - заявив Сивульський.

До того ж, наголосив Сивульський, є матеріали, які підтверджують причетність конкретних посадовців до порушень.

"Є відповідні матеріали, причому по Бойку персонально, по Рудьковському персонально, де вони приймали рішення... Де Бойко брав ручку і підписував договори, не маючи на це повноважень, тому що законодавством передбачено, що встановлення транзитної ставки - це компетенція виключно уряду...", - зазначив голова КРУ.

Як відомо, прем'єр Тимошенко у середу , посилаючись на дані КРУ, звинуватила Партію регіонів в тому, що та "без грошей із влади не пішла, і 10,2 млрд. грн. - це те, що прихопили їхні чиновники".

При цьому прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що уряд направив всі акти перевірок Контрольно-ревізійного управління до Генеральної прокуратури.

19 червня прес-служба Партії регіонів розповсюдила заяву народного депутата Лукаш про намір ПР звернутися до Генеральної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та керівника Головного Контрольно-ревізійного управління Сивульського за наклеп на адресу колишніх чиновників - членів партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...