Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час "війни" у "Регіонів" та "НУ" були одні мізки на двох

Субота, 21 червня 2008, 01:42

Партію регіонів та "Нашу Україну" під час дострокових парламентських виборів у 2006 році консультували одні й ті ж самі політтехнологи.

Про це заявив член фракції "НУ-НС" Давид Жванія в інтерв'ю "Контрактам".

"Уся польова агітація проводилася нами, керівником штабу був призначений Балога, його заступниками - я, Васюник і Безсмертний", - зазначив Жванія.

"Але ідеологію визначали не ми, а група американських політтехнологів, що працює також з Партією регіонів і яка встановила нам ті меседжі, що ми повинні були озвучувати", - заявив депутат.

На питання, хто запросив політтехнологів і хто оплачував їхні послуги, Жванія відповів: "Розрахунковий рахунок штабу "НУ-НС" був замкнутий на Балозі, тому ми точно не знаємо, звідки приходили кошти з боку "Нашої України".

"Але здогадувалися, що це гроші з приналежного Рінату Ахметову фонду, що оплачував послуги американців регіоналам", - додав він.

Тоді, за словами Жванії, "ми зрозуміли, що паралельно вибудовують кампанію, націлену на об'єднання "НУ-НС" з Партією регіонів, потім нам стали говорити, що ми повинні будемо вступити в широку коаліцію".

"У ніч після виборів ми (з БЮТ) підписали угоду про коаліцію. Це викликало зливу обурення в секретаріаті", - розповів депутат.

"Нас називали вискочками, говорили, що ми не мали відповідних повноважень, хоча два місяці до цього вели переговори про коаліційну угоду, формування уряду", - додав він.

З моменту створення коаліції, за словами Жванії, "почалася війна": "Усім депутатам була дана рознарядка постійно критикувати дії свого ж уряду, міністрів, призначених за квотою "НУ-НС", вимагали постійно блокувати всі починання Кабміну і домагатися голосування за законопроекти, записані в угоді".

"Це було вбивством не тільки уряду, але і самогубством. Ми були заручниками ситуації - було гірше, ніж у 2006, коли ми бовталися незрозумілою фракцією у ВР і наші представники були в уряді, але формально ми вважалися опозицією", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування