У Пінчука є мільярди гривень на гордість України

Субота, 21 червня 2008, 11:07

Бізнесмен Віктор Пінчук вважає, що передача будівництва музею "Мистецький Арсенал" в державне ведення призвела до значних бюджетних витрат і відсутності видимого прогресу в будівництві.

В інтерв’ю "Дзеркалу тижня" він також заявив, що готовий самостійно забезпечити створення музею.

"Ну який сенс було забирати в мене можливість побудувати "Мистецький Арсенал"? Що з цього вийшло? І гроші бюджетні витрачено, і музею немає", — підкреслив Пінчук.

"Я сьогодні хочу одного — дайте мені можливість побудувати для України і світу Музей! Заявляю через вашу газету: я готовий вкласти в цей проект мільярди гривень. Це не буде "Музей Пінчука". Це буде "Арсенал" — приватний музей, один із найкращих у світі, у який приїжджатимуть люди з усієї планети, і він стане гордістю України", — заявив Пінчук.

На питання про те, чи не є його інтерес до музею приводом для отримання десяти гектарів землі в центрі Києва, на якій розміщено музейний комплекс, бізнесмен відповів негативно. "Давайте розділимо. Десять гектарів віддамо тому, кому вони потрібні, а мені — лише будинок", — додав Пінчук.

Він також повідомив, що близько трьох мільйонів гривень на устаткування для дитячого онкологічного центру направили vip-гости концерту Пола Маккартні в Києві.

"Більшість людей відгукувалися і ставилися до цього дуже позитивно. Дехто не розумів: мовляв, чому це ми, така прикраса всього, ще й повинні платити? Однак таких — одиниці", — розповів Пінчук.

Бізнесмен також зазначив, що більшу частину своїх теперішніх активів і майбутніх прибутків планує в найближчому майбутньому витрачати на благодійність в Україні.

"У перспективі більша частина того, що ми маємо, й того, що ми зароблятимемо, витрачатиметься на благодійність. У середньостроковій перспективі. Тобто буде створено фонди, і їхні кошти підуть виключно на цілі суспільства", — заявив Пінчук.

Він також запевнив, що не збирається робити багачів з власних дітей і не виключає, що його кар’єра виявиться їм нецікавою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування