Експерт вважає, що Регіони не готові замінити Тимошенко

Понеділок, 23 червня 2008, 08:26

У відставці уряду не зацікавлена жодна з провідних політичних сил, вважає політолог Віктор Небоженко.

Про це він заявив у коментарі "Німецькій хвилі".

На думку Небоженка, попри збір підписів депутатів за заслуховування звіту уряду, організований Партією регіонів, ця політична сила не готова очолити уряд, бо не знає, як зупинити інфляцію за умов подвійної дорожнечі імпортного газу.

Політолог зазначив, що президентська сторона зацікавлена в дискредитації БЮТ, а сама прем’єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена, що до кінця року впорається зі зростанням цін і забезпечить собі успішний старт президентської кампанії.

Дії ж спікера Арсенія Яценюка в даній ситуації Небоженко розцінює як намагання виступити в ролі четвертої політичної сили, або стати посередником між Партією регіонів, БЮТ та президентом.

Як відомо, Партія регіонів організувала збір підписів депутатів за внесення до парламенту питання про звіт уряду

У Блоці Юлії Тимошенко розцінили це як спробу відволікти увагу від виявлених Контрольно-ревізійним управлінням 10-мільярдних зловживань уряду Віктора Януковича.

У свою чергу, Яценюк заявив, що в парламенті існує бажання відправити Кабмін у відставку до літніх парламентських канікул, і не виключив відставки уряду та розпаду коаліції в разі негативної оцінки урядового звіту в парламенті.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування