Росію назвали найбільш агресивною

Понеділок, 23 червня 2008, 10:29

Росія лідирує серед антидемократичних сил у своєму регіоні.

Про це говориться в доповіді правозахисної організації Freedom House, яка буде оприлюднена у понеділок, передає Газета.ру.

"Протягом останнього часу ми спостерігаємо, як зростаючі ціни на нафту явно корелюють з різко деградуючими демократичними процесами, особливо в Росії, Казахстані й Азербайджані", - заявив директор з досліджень організації Крістофер Уолкер.

Як говориться в доповіді, ці три колишні республіки СРСР базують свій розвиток на енергетичних ресурсах і останнє десятиліття в них відзначене "паралельним і разючим згортанням відкритості і незалежності інститутів".

Станом на минулий рік у Росії стало зрозуміло, що ера Володимира Путіна породила нову еліту, що узяла владу у свої руки, відзначає Freedom House.

Перетворюючи в життя "авторитарний капіталізм", "залізний трикутник" державної влади, керівників промислової сфери і спецслужб згорнули електоральні процеси, а також підсилили контроль над політичними опонентами і ЗМІ, говориться в доповіді.

Зростаючий авторитаризм також визначає і зовнішню політику, обумовлюючи "більш агресивну і найчастіше войовничу поведінку Росії щодо своїх сусідів", вважають правозахисники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування