Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліціонери кажуть, що дочка Тимошенко залишила на них довгий слід

Понеділок, 23 червня 2008, 10:33

Дочка і зять прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенія і Шон Карр у п'ятницю ввечері в Одесі потрапили в міліцію після конфлікту з бійцями внутрішніх військ на пляжі Ланжерон, після чого з'явилося дві протилежних версії причин конфлікту.

Як сказав "Сегодня" офіцер внутрішніх військ, який знаходився на місці події (попросив не називати його прізвище, сказавши, що на нього чиниться тиск із боку високих чинів з вимогою не розголошувати інформацію), о 21.15 п’ятниці кілька мотоциклів під'їхали до шлагбаума, що перекривав в'їзд на пляж Ланжерон, куди заборонено в'їжджати будь-якому транспорту крім велосипедів.

Декілька байків швидко проїхали через вузеньку арочку ліворуч від посту бійців, яким зазвичай користуються пішоходи, останній же, чорний "Харлей-Девідсон", за кермом якого був Карр із Євгенією, виявився занадто громіздким – він підкотив до шлагбаума і жестом зажадав відкрити проїзд, говорить "вевешник".

"До нього підійшов прапорщик і пояснив, що в'їзд у цю зону заборонений. У відповідь хлопець став щось голосно кричати по-англійськи, а потім носком черевика вдарив міліціонера по нозі", - стверджує офіцер.

"Прапорщик тоді запитав дівчину, чи говорить вона російською. Дівчина грубо відрізала, що вона не тільки говорить, але й може послати туди, звідки ще ніхто не повертався, і прокричала, що вона дочка прем'єр-міністра. Після цього кинулася на прапорщика і подряпала йому обличчя нігтями. Той спробував відбитися, схопивши її за руку, і обоє впали на землю", - продовжує він.

"Англієць відразу зліз з мотоцикла, підняв камінь, жбурнув його в солдата ВВ, який стояв поблизу і, матюкаючись англійською, поліз у бійку. Вловивши момент, солдат застебнув на зап'ясті хулігана наручники, а друге кільце зачепив за той самий шлагбаум. Хвилин двадцять хуліган сидів навпочіпки, лаявся і намагався іншою рукою розбити ланцюг на кайданах. Потім приїхав наряд міліції і відвіз їх у відділення", - говорить офіцер.

Водночас, один із байкерів, який у той вечір був із Карром, Олександр Суханов, підтвердив, що той побився з бійцями, але ті, мовляв, самі його спровокували. "Шон попросив охоронця підняти шлагбаум. Шону у відповідь нагрубіянили, натякали, що потрібно заплатити гроші. Карр відмовився. Тоді хтось із міліціонерів штовхнув його дружину Женю, вона впала з мотоцикла і Шон, звісно, вирішив її захистити і з кулаками кинувся у бійку. Його просто спровокували і потім побили нізащо", - сказав Суханов.

За інформацією "Сегодня", обоє міліціонера вночі зняли побої – один із солдатів на прізвище Губський відбувся кількома синцями, другий прапорщик залишився з глибокою подряпиною на обличчі довжиною 12 см – нібито слід від нігтів Євгенії Тимошенко. У суботу ж побої зняли Карр і Євгенія Тимошенко.

Отримати коментарі від рідні прем'єра газеті не вдалося – єдине, що в прес-службі прем'єра сказали, що Євгенія Тимошенко зараз "уся в синцях".

Між тим, "регіонал" Валерій Бондик уже готує депутатський запит у МВС і ВВ, щоб "не дати зам'яти розслідування". "Я точно знаю, що зараз на бійців із внутрішніх військ намагаються натиснути, щоб вони відмовилися від своїх свідчень", - сказав він.

Газета зазначає, що якщо винними визнають бійців ВВ, то їхні дії підпадуть під ч.2 ст. 365 КК – "Перевищення влади або службових повноважень" (позбавлення волі терміном від 3 до 8 років). Якщо ж обвинуватять Карра і Євгенію Тимошенко в нападі, то це буде, швидше за все, ч.2 ст. 345 "Погроза або насильство у відношенні співробітника правоохоронного органа" (позбавлення волі на термін до 5 років).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування