Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримським Крілем став губернатор, що пожертвував партію

Понеділок, 23 червня 2008, 10:53

Керівником кримської республіканської організації партії "Єдиний центр" обрано голову Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Куніцина.

Рішення було прийнято шляхом таємного голосування на установчій конференції кримської республіканської організації в суботу в Сімферополі, пише "Комерсант-Україна".

До останнього часу Куніцин очолював кримську організацію Народно-демократичної партії. У своєму виступі перед голосуванням він пояснив причини свого переходу в "ЄЦ".

"У нинішній ситуації НДП втратила самостійний електоральний вплив у країні і лише в деяких регіонах зберегла своє представництво в місцевих органах влади, у тому числі в Криму", – заявив Куніцин.

За його словами, керівництву НДП зараз "недоцільно перефарбовуватися в помаранчевий або біло-блакитний колір", оскільки "ці кольори вже встигли серйозно полиняти під вітрами нескінченних взаємних обвинувачень і дискредитації один одного".

"Процес об'єднання НДП із новою, політично амбіційною партією в особі "Єдиного центру" ми розглядаємо не як пораженську позицію, а як природне продовження політичних традицій демократів", – резюмував Куніцин.

Голосування з обрання голови КРО "ЄЦ" проводилося в таємному режимі, а в бюлетень було внесено прізвище лише одного кандидата – Сергія Куніцина. Його підтримав 171 делегат з 174 тих, що взяли участь у голосуванні.

По завершенні голосування учасники конференції прийняли заяву, в якій розкритикували "парламентські партії, що розколюють країну".

Видання відзначає, що текст заяви КРО "ЄЦ" закінчувався фразою з передвиборного гасла блоку "Наша Україна" зразка 2006 року: "Україна в нас одна!".

Після закінчення конференції Куніцин повідомив журналістам, що основою для формування КРО "ЄЦ" стануть місцеві структури Народно-демократичної партії.

За його словами, за такою ж схемою зараз формуються інші обласні структури "ЄЦ". "Більш половини обласних організацій НДП фактично вступили в "Єдиний центр". По суті, Народно-демократична партія в тому вигляді, в якому вона була, своє існування припиняє", – повідомив Куніцин.

Як відомо, раніше лідер НДП Людмила Супрун також заявляла, що її партія об'єднається з "Єдиним центром", а діючий закон про політичні партії допускає можливість об'єднання політичних сил тільки шляхом розпуску однієї з них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: