Гриценко пропонує широку коаліцію на всіх

Понеділок, 23 червня 2008, 12:20

У випадку створення в парламенті широкої коаліції, до неї мають увійти усі фракції, вважає голова комітету ВР з нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко.

"Якщо говорити серйозно про широку коаліцію, то це має бути коаліція з усіх фракцій, включаючи і Литвина, і комуністів", - цитує слова депутата його прес-служба.

"Але з бажанням напрацювати стратегію розвитку країни та рухатися далі", - наголосив він.

На переконання Гриценка, дострокові вибори не вирішать політичної кризи.

За його словами, будуть, можливо, менше представлені три основні політичні сили, можливо, трошки більше набере Блок Литвина чи комуністи, з'являться блок Черновецького, "ЄЦ-1" чи "ЄЦ-2", права чи ліва екстремальна партія.

"Це буде означати той же самий розклад політичних сил, тільки не в одній фракції, а вже в кількох фракціях буде "золота акція". Буде ще більше претензій на спікера, прем'єра та на інше і це не буде вирішенням питання", - прогнозує Гриценко.

На його думку, "підсумком варіанту сценарію "Колеснікова-Балоги" буде коаліція, яка вирішить питання з "Дніпроенерго", "Турбоатом", ОПЗ, газоносного шельфу, "Укртелекому" і нічого корисного для країни від цього не буде".

"У нас – три вищих посадові особи не можуть спільно працювати, і це – головний конфлікт. Тому треба вирішити цю проблему", - зазначив Гриценко.

"Але це не означає, що політичні сили, які вони представляють, повинні відмовитися від політики, нехай висувають когось іншого. Тоді це створить для країни певний шанс", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування