Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна пред'явить свої права щодо вступу Росії до СОТ пізніше

Понеділок, 23 червня 2008, 13:46

Україна як член робочої групи з розгляду заявки Росії на вступ до СОТ залишає за собою право почати переговори з РФ у випадку виникнення питань, що не влаштовують Україну з тих чи інших позицій.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Гончарук нагадав, що минулого тижня на засіданні робочої групи з питань розгляду заявки Росії зі вступу до СОТ в Женеві Україна не висловила своїх вимог до російської сторони.

"При цьому представник України виступив із заявою про підтримку якомога швидшого вступу РФ до СОТ", - нагадав він.

"Однак Україна залишає за собою право за результатами вивчення проекту звіту робочої групи про приєднання Росії до СОТ, тарифних зобов'язань і зобов'язань у сфері послуг, почати двосторонні переговори з РФ із питань, що можуть становити інтерес для української сторони", - сказав Гончарук.

Представник секретаріату повідомив, що Україна запитала в Росії зобов'язання (які вона бере на себе при вступі до СОТ) по товарах і послугах, одержала відповідні матеріали і на даний час їх вивчає.

За словами Гончарука, у торговельних відносинах України і Росії існує низка проблемних питань.

Це, зокрема, застосування окремих торгово-захисних заходів, обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції:

"У випадку, якщо ці аргументи (з обмеженню на імпорт сільгосппродукції, висунуті РФ до України) не відповідають нормам СОТ або порушують національний режим, висуваючи до продукції, що імпортується з України, суворіші вимоги, ніж до продукції національних виробників або виробників інших країн, такі питання доцільно врегулювати саме в переговорному процесі по вступу РФ до СОТ".

Заступник глави секретаріату президента підкреслив, що Україна в рамках діяльності робочої групи має намір усіляко сприяти якнайшвидше привести зовнішньоторговельний режим Росії у відповідність з нормами СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування