Балога попереджає, що Ющенко може по-своєму привести Раду до тями

Понеділок, 23 червня 2008, 14:26

Президент Віктор Ющенко пропонує голові Верховної Ради Арсенію Яценюку взяти на себе ключову роль у відновленні результативної роботи коаліції.

Таку позицію президента озвучив глава його секретаріату Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

"Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк має стати головною фігурою у відновленні де-факто діяльності парламентської більшості, яка була порушена після виходу двох народних депутатів зі складу коаліції демократичних сил", - сказав Балога.

За його словами, президент констатує наявність складних проблем у роботі ВР як вищого законодавчого органу країни, викликаних низкою внутрішніх розбіжностей усередині коаліції загалом та фракцій, які її утворили, зокрема.

"Такий стан справ, який вже не один день бачить в прямому ефірі вся країна, викликає цілком виправдану стурбованість президента", - зауважив Балога.

"На його переконання, парламентській більшості необхідно негайно вжити заходів із саморегуляції, тобто визначити таку послідовність дій, які на першому ж пленарному тижні засвідчать повернення коаліції до сталої, ефективної роботи. Інакше Рада може опинитися за крок від затяжної кризи", - додав він.

На думку Ющенка, повідомив Балога, спікеру Яценюку разом із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, керівниками фракцій БЮТ і "НУ-НС" слід ретельно з'ясувати причини, які заважають злагодженій роботі коаліції.

Глава секретаріату зазначив, що президент підтримає спільне бачення голови ВР, прем'єра та лідерів фракцій шляхів подолання існуючих труднощів у роботі коаліції та її взаємодії з Кабінетом міністрів.

Більше того, Ющенко готовий всіляко сприяти у втіленні запропонованого плану дій, навіть якщо якісь його пункти відрізнятимуться від власних уявлень глави держави.

"У разі, якщо названі політичні діячі не зможуть запропонувати чіткий порядок швидкого виходу з нинішньої ситуації, глава держави шукатиме інші шляхи нейтралізації негативних процесів у парламенті", - заявив Балога.

Як відомо, у вівторок пройде зустріч спікера Арсенія Яценюка з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та лідерами фракцій коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування