Тимошенко не відставлять тільки, щоб спокійно відпочити?

Понеділок, 23 червня 2008, 16:22

Політолог Володимир Фесенко вважає, що на сьогодні політичної кризи в Україні немає, а вирішення кризових тенденцій буде перенесено на вересень після літніх відпусток.

"Я вважаю, що трошки більше шансів на те, що літні відпустки все-таки відбудуться і кризу, або з'ясування відносин і вихід із кризових тенденцій буде відкладено на вересень", - сказав Фесенко журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що на сьогодні в Україні немає ніяких ознак політичної кризи: "Є певні кризові тенденції в парламенті".

"І, в принципі, наша політична система працює на межі політичної кризи. Вона в будь-який момент може зірватися в політичну кризу. У першу чергу, це стосується парламенту", - зауважив Фесенко.

За його словами, це може статися й у випадку, якщо буде відправлено у відставку уряд або ж буде зроблено висновок про те, що не існує парламентської коаліції і необхідно формувати нову коаліцію.

"У даному випадку ситуація дуже неоднозначна (з питання відставки уряду). З одного боку, більшість опонентів уряду Тимошенко готова відправити у відставку і почати переформатування парламентської коаліції", - зазначив Фесенко.

"З іншого боку, є велике бажання більшої частини депутатського корпуса спокійно відпочити в літній період і не навантажувати себе проблемами чергових виборів, переформатування коаліції або чергової політичної кризи", - додав він.

Позицію Фесенка про відсутність політичної кризи підтримала політолог Ірина Бекешкіна: "Це не криза, це хронічна хвороба з певним загостренням нашого українського політикуму".

Зі свого боку політолог Андрій Єрмолаєв зазначив, що в Україні існує політична криза, а період першого кварталу 2008 року ознаменувався повним руйнуванням "помаранчевого міфу".

"Події періоду першого кварталу 2008 року і весняна кампанія, що скоріше виглядає як політична війна всередині режиму, привела до того, що це смислове поле (помаранчевих сил) перестало працювати", - сказав експерт.

"Внутрішньорежимний конфлікт призвів до того, що зруйновано політичну легенду лідера Віктора Ющенка як лідера демократичної коаліції", - зазначив Єрмолаєв.

Крім того, "піддано сумніву і перестали працювати такі ціннісні орієнтири, як міф про героя, що був на межі смерті, а також відбувся удар по його лідерських позиціях, як лідера коаліції в парламенті".

Єрмолаєв висловив упевненість, що на сьогодні вибори в Україні стали способом "утрясання, усушки політичних еліт" і після подій 2006-2007 року тепер Україна має "підготовку до нового політичного ландшафту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування