Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знову суне ніс в український статус

Понеділок, 23 червня 2008, 16:33

Збереження нейтрального статусу України, визначеного Декларацією про незалежність цієї країни, відповідає інтересам усієї Європи, а також російського й українського народів.

Таку думку висловив депутат Держдуми, академік Російської академії наук, екс-секретар Ради безпеки РФ Андрій Кокошин у понеділок в Афінах на конференції "Еллінського інституту європейської зовнішньої політики".

"Росія, як і більша частина населення України, вкрай негативно ставиться до втягування України в НАТО", - заявив Кокошин.

Він нагадав, що в період "демонтажу" системи "холодної війни" наприкінці 1980-х - початку 1990-х років багато західних лідерів давали різного роду обіцянки про нерозширення НАТО на Схід, що потім були порушені.

"Зараз Росія набагато сильніша, ніж ще 5-7 років тому, у неї є друзі і партнери у світовій політиці "по всіх азимутах". І Росія здатна гідно відповісти, причому різними асиметричними діями, на невиправдані кроки Заходу такого роду", - сказав Кокошин.

За його словами, що складається у світовій економіці і світовій політиці обстановка в цілій низці областей вимагає усе більш тісної кооперації багатьох країн, у тому числі співробітництва між країнами ЄС і Росією.

"Серед гострих проблем сучасності - стан світової валютно-фінансової системи з доларом, який все більше слабшає, зростання світових цін на енергоносії і продовольство, гострота ситуації в Афганістані і ціла низка інших проблем", - додав депутат.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування