Ющенко отримав ключі від європейської столиці і відкрив Україні вулицю

Вівторок, 24 червня 2008, 08:58

Україна зацікавлена у активізації співробітництва між Києвом та Лісабоном, заявив президент Віктор Ющенко в понеділок у Лісабоні (Португалія).

Про це він заявив на зустрічі з керівниками дипломатичних місій, акредитованих в Португалії, представниками української громади та членами муніципалітету Лісабона, що відбулася в Муніципальній палаті міста, повідомляє прес-служба президента України.

"Україна зацікавлена у всебічній інтенсифікації співпраці між двома столицями, в обміні досвідом у всіх сферах муніципального життя, у налагодженні контактів між бізнесменами, представниками культури, освіти і науки двох міст, у розвитку туризму", - сказав Ющенко, нагадавши, що 8 років тому Київ та Лісабон стали містами-побратимами.

Президент повідомив про намір України ближчим часом відкрити у Лісабоні культурно-інформаційний центр.

Звертаючись до представників міста та української громади, Ющенко закликав їх підтримати резолюцію про визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Президент України також запросив присутніх представників місцевої влади до активнішої співпраці з Україною на регіональному рівні.

Він відзначив і важливість гуманітарної співпраці наших країн. Йдеться, зокрема, про соціальний захист українських трудових мігрантів, який має бути відображений в угоді міжурядового рівня. За словами президента, наступний раунд переговорів щодо цього документу має відбутися у вересні.

У ході цього урочистого заходу президент Муніципальної палати Лісабона вручив главі Української держави символічний ключ від португальської столиці.

Крім того, Ющенко в Лісабоні взяв участь у церемонії відкриття вулиці України на честь українських громадян, які зробили свій внесок у розбудову португальської столиці. Вулиця України відкрилася в одному з нових житлових районів міста – Шабрегаш.

На думку Ющенка, це крок, що символізує дружбу між двома країнами і відповідає духу партнерства між Лісабоном і Києвом.

"Для мене велика честь відкрити вулицю України. Це оцінка української присутності в Португалії, тої ролі, яку відіграє Україна у сьогоднішній португальській історії. Переконаний, що це надзвичайно висока оцінка кожного з вас", - сказав Ющенко, звертаючись до представників української громади, які були присутні на цій події.

Під час зустрічі в Муніципальній палаті глава держави висловив вдячність керівництву Лісабона за одностайне рішення назвати одну з вулиць міста на честь України.

Під час відвідин Муніципальної палати Ющенко залишив запис у Книзі почесних гостей, в якому подякував місту за гостинність і теплий прийом української делегації і висловив сподівання на розвиток плідного та взаємовигідної співпраці між Києвом та Лісабоном.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News