Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ кажуть, що "основну підривну роботу" провів Балога

Вівторок, 24 червня 2008, 12:35

Депутат від БЮТ, голова парламентського комітету з правових питань Сергій Міщенко вважає, що криза у Верховній Раді викликана напругою між Кабінетом міністрів і секретаріатом президента і її можна подолати лише за допомогою компромісу.

"На сьогоднішній день Рада недієздатна. І розв’язати цю кризу в рамках правового поля навряд чи вдасться. Тільки за допомогою політичних домовленостей між лідерами фракцій, владою можна буде досягти компромісу", - сказав він в інтерв'ю "Дело".

"Хтось має зробити крок назад", - додав він, а на уточнююче питання "хто?" відповів: "Мудрі". "Адже не депутати це вирішують. Президент, прем'єр-міністр, лідери фракцій і ще три-п'ять осіб. Зараз як ніколи їм усім варто було б бути найбільш конструктивними. Але я знаю, що ніхто не поступиться", - зазначив Міщенко.

"І думаю, що в першу чергу напруга між Кабміном і секретаріатом президента призвела до такого результату. А Партія регіонів усього лише плеснула масла в вогонь. Адже основна підривна робота була заздалегідь проведена зсередини секретаріатом президента в особі Балоги для того, щоб потім створити широку коаліцію", - заявив він.

У той же час, БЮТівець упевнений, що дострокові вибори нічого не вирішать, "адже рейтинги впадуть у всіх великих партій – у Партії регіонів, БЮТ, "Нашої України" – а піднімуться інші партії: наприклад, Вітренко, Блок Черновецького...".

"Єдиний Центр також міг би, але в них мало часу на розкручування. Хіба що за допомогою фальсифікацій і адмінресурсу, якщо в них є домовленість із Партією регіонів, яка повністю контролює ситуацію на південно-сході країни. Соціалісти навряд чи пройдуть", - додав він.

При цьому коментуючи запевняння депутата Михайла Полянчича ("ЄЦ") про те, що "Єдиний центр" не візьме у свої лави Ігоря Рибакова (БЮТ) і Юрія Бута (НУ-НС), які вийшли з коаліції, Міщенко сказав: "Повірте мені, візьмуть! Коли вибори почнуться, ви побачите їх у списку".

"Я знав про плани Рибакова три місяці назад і попереджав про це на засіданні фракції... Він сам до мене приходив радитися... З його слів, лідером фракції БЮТ йому було обіцяно якесь призначення в митницю і посаду голови підкомітету митниці в комітеті Верховної Ради з забезпечення правоохоронної діяльності. Його, що називається, "прокотили". Ясно, що людина була розчарована", - сказав Міщенко.

"Я Рибакову сказав, що йому варто було б зустрітися з лідером, перш ніж приймати якесь кардинальне рішення. Також я йому обіцяв, що донесу його проблему до голови фракції... Мене запевнили, що з Рибаковим поговорять. Я думаю, що мої слова без уваги не залишили і поговорили з ним, але, напевно, аргументів не вистачило. Я все-таки боюся, що й інші, хто виявився незадоволеним, можуть піти", - додав він, але на питання "хто?" не відповів: "Не скажу, боюся "накаркати". Керівництво нашої фракції знає їх поіменно".

При цьому, за словами Міщенка, причини виходу з коаліції в кожного можуть бути свої. "В основному люди незадоволені двома моментами: не задовольнили свої особисті амбіції, не імпонує лінія, яку проводить БЮТ", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування