У Києві епідемія ВІЛ - ООН

Вівторок, 24 червня 2008, 13:33

Україна, посідаючи 76 місце із 170 країн, що аналізуються програмою розвитку ООН про людський розвиток, значно відстає від європейських країн і навіть своїх найближчих сусідів Угорщини, Росії, Польщі, Словаччини, Болгарії та Румунії.

Про це свідчать дані останнього глобального звіту програми розвитку ООН в Україні про людський розвиток, заявив координатор системи ООН і постійний представник програми розвитку ООН в Україні Френсіс О'Доннелл.

"Україна сильно відстає від країн їй подібних, таких як Росія, Білорусія, Румунія і навіть відстає від Албанії та Македонії", - наголосив О'Доннелл у ході "круглого столу" на тему "Людський розвиток і європейський вибір України", присвячений новому звіту з людського розвитку за 2008 рік.

За даними звіту, серед сусідніх країн найвищі показники економічного розвитку в Хорватії 47 місце, Білорусії - 64, Росії - 67, а найнижчий показник у Молдови - 111 місце. Польща і Словаччина, за даними звіту, посідають 37 і 42 місце відповідно.

За словами О'Доннелла, основними критеріями визначення людського розвитку були не тільки економіка й освіта, але і медицина і сфера охорони здоров'я, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В Україні дуже сумна ситуація в секторі здоров'я. Очікувана тривалість життя складає усього 67,7 роки", - сказав О'Доннелл.

Він також підкреслив, що імовірність того, що народжена людина проживе до 60 років тільки 74%, а 26% навіть не мають шансів переступити цей бар'єр.

"Здоров'я це фундаментальний параметр нашого дослідження. Економіка росте, доходи ростуть, рівень освіти також на високому рівні, але з погляду демографії і показників здоров'я ситуація погіршується", - заявив О'Доннелл.

"Це пояснюється поширенням ВІЛ по всій території України, а в трьох містах Києві, Одесі, Миколаєві це навіть набуло характеру епідемії", - пояснив він.

Водночас дані звіту свідчать також про те, що крім негативних аспектів розвитку Україні за останні роки вдалося досягти прогресу в таких сферах як скорочення абсолютної бідності, охоплення шкільної освіти і зниження смертності матерів, немовлят і дітей віком до п'яти років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...