Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ кажуть, що Балога "править бал" у Генпрокуратурі

Вівторок, 24 червня 2008, 13:41

Депутат від БЮТ, голова парламентського комітету з правових питань Сергій Міщенко стверджує, що Генеральною прокуратурою сьогодні керує секретаріат президента.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело", коментуючи, зокрема, питання відставки генпрокурора Олександра Медведька.

Міщенко сказав, що не знає, хто з членів БЮТ ініціював відставку Медведька, але "за" висловлювалися, зокрема, прем'єр Юлія Тимошенко і депутат Андрій Портнов.

"Зрозуміло, що справу проти Портнова порушував не Медведько, а якийсь дрібний клерк, але я вважаю, що це замовлення. Звичайно, генпрокурор міг скасувати постанову про порушення кримінальної справи, але він цього не зробив. Можливо, він чекає, поки розслідування пройде, і лише потім її скасує", - сказав Міщенко.

"Звісно, кримінальні справи такого типу є мильними кульками, але нерви вони псують, повірте, дуже сильно. Не знаю, чому порушують ці мильні кульки все частіше і більше... Мені здається, просто зараз у Генпрокуратурі більше політики, ніж усього іншого. І сам Медведько, за всієї моєї поваги до нього, там бал не править", - заявив бютівець.

"Секретаріат президента сьогодні править Генпрокуратурою. Але, знаючи Медведька, я можу вас запевнити, що він стримує ці моменти", - додав Міщенко.

Він також зазначив, що заступники Медведька "усі проти того, щоб обслуговувати ту чи іншу політичну силу" і "намагаються уникати політичних замовлень".

"Подивіться, більшість із заступників Медведька були і при Піскуні, і при Васильєві, і при Потебеньку. Тільки Голомша прийшов пізніше всіх. У результаті те, що просить у Генпрокуратури секретаріат президента в особі Балоги, ділиться на сто і не пропускається", - сказав Міщенко.

На запитання, що просить секретаріат у Генпрокуратури, він відповів: "Наприклад, перевірити на предмет наявності компромату повністю весь список депутатів від БЮТ і "НУ-НС".

"Зараз іде перевірка Віктора Шемчука в Криму, піднімають усі його справи. А до цього ж із ним проходили переговори зі вступу в "ЄЦ". А він їх ледве не послав. Багатьох перевіряють. Перевірки проходять по кожному з депутатів. І Жванію перевіряють, і Луценка. До Рибакова ж знайшли якісь шляхи. Не знаю, чи правда те, що він займався контрабандою...", - додав Міщенко.

На запитання, а Бута чим "узяли", він відповів: "Наскільки я знаю, там були проблеми з російським громадянством. Я знаю, що Бут працював в адміністрації президента Росії. Він дуже швидко і за незрозумілою схемою отримав громадянство України, яке потрібно перевірити. У мене є сумніви в тому, що він його отримав законно".

За словами Міщенка, "в агентурних списках багато цікавих прізвищ (із числа парламентаріїв)", але в БЮТ "таких людей немає". "Коли Турчинов керував СБУ, він мав можливість перевірити усіх. Тому вони навряд чи взяли б до себе в список агентів СБУ, ФСБ та інших спецслужб", - сказав бютівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування