Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ залишить Медведька на кріслі, щоб не був "взагалі бєспрєдєл"?

Вівторок, 24 червня 2008, 14:35

Депутат від БЮТ, голова парламентського комітету з правових питань Сергій Міщенко сумнівається, що ініціатива змістити Олександра Медведька з посади генерального прокурора могла б увінчатися успіхом на даний момент.

Це випливає з його слів, сказаних в інтерв'ю газеті "Дело".

Так, на прохання спрогнозувати, чи доможеться прем'єр Юлія Тимошенко відставки Медведька, він сказав:

"Ні, ми не назбираємо для цього 226 голосів, навіть якщо весь БЮТ підпишеться".

Міщенко також заявив, що сам особисто не збирається підтримувати зміщення Медведька з посади "і свого підпису, коли їх збирали для його звільнення, не ставив".

"А ви мені скажіть, хто буде наступним генпрокурором?", - запитав він.

"Я знаю Олександра Івановича особисто – він професіонал. Я розумію, як він там розривається. Повірте, йому дуже складно. Він ще хоч якось опирається. Я думаю, що він перехрестився б, якби звідти пішов. А зараз, уявіть, замість нього поставлять когось іншого, угодного якійсь зі сторін, і він буде виконувати політичні замовлення ", - упевнений бютівець.

За його словами, "був би зараз генпрокурором хтось інший, не буду називати прізвищ, наприклад Юрій Бут, був би взагалі бєспрєдєл". "Я сам був прокурором Київської області і знаю, як просять і з тієї, і з іншої сторони", - додав він.

"Я взагалі вніс законопроект про те, щоб генпрокурора обирали конституційною більшістю – 300 голосів. І щоб таким же складом голосували за висловлення йому недовіри", - зазначив Міщенко.

Він упевнений: "Генпрокурор – це така дубина, яка може боляче вдарити, у випадку, якщо її візьме в руки хтось один. Я там був, я знаю. Хто володіє прокуратурою, той, вважайте, і править. Тому, якщо генпрокурора буде обирати і влада, і опозиція, це буде максимально ефективно".

"Ніколи у влади не набереться в парламенті 300 голосів. А зараз, як тільки генпрокурора кличуть на килим у Верховну Раду, він одразу на лікарняний іде. Куди це годиться?", - обурився Міщенко.

Він також повідомив, що підходив зі своїм законопроектом до всіх голів фракцій – усі вони "за", але, в той же час, "багато депутатів кажуть, що нереально буде провести цей законопроект".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування