Депутатам Катеринчука дозволили голосувати в Київраді

Вівторок, 24 червня 2008, 15:25

П'ять депутатів Київради з Блоку Миколи Катеринчука, щодо яких міжпартійна конференція Блоку ухвалила рішення про дострокове припинення їх повноважень, мають право брати участь у пленарних засіданнях Київради.

Так вважає голова Київської міської територіальної виборчої комісії Галина Білик.

"Вони мають право брати участь у засіданнях Київради, тому що по них рішення не ухвалено (рішення Київського тервиборчкому про дострокове припинення повноважень цих депутатів)", - заявила Білик в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Вона також повідомила, що Блок Катеринчука повторно не подавав у тервиборчком жодних документів про дострокове припинення повноважень п'яти депутатів Київради і реєстрацію замість них наступних за списком кандидатів.

У тервиборчкомі також немає інформації про те, що Блок Катеринчука звернувся в Центральну виборчу комісію з питання реєстрації депутатів Київради наступних за списком Блоку кандидатів замість тих депутатів, по яких ухвалено рішення про дострокове відкликання.

"Я цього не знаю, але якби зверталися, то, напевно, брали б у нас якісь документи по нашому рішенню. Але до нас не було жодних звернень", - відзначила Білик.

Разом з тим, вона не сумнівається в тому, що рішення ЦВК буде аналогічно тому, що прийняв Київський міський тервиборчком.

Білик також підкреслила, що на сьогоднішній день немає жодного судового рішення по даному питанню, хоча, за її словами, "ходять чутки" про те, що блок Катеринчука все-таки звернувся в суд.

"Так що я думаю, що в цій сесії Київрада вони будуть брати участь", - відзначила вона.

Як повідомлялося, три депутати Київрада з блоку Катеринчука (Павло Тесленко, Борис Гавриленко і Роман Ярошенко) проголосували за обрання Олеся Довгого секретарем Київрада. Міжпартійна конференція блоку достроково припинила повноваження всіх п'яти депутатів, обраних за його списком, аргументуючи своє рішення тим, що усі вони нібито не написали заяву про входження у фракцію блоку Катеринчука.

Київський тервиборчком відмовився реєструвати депутатами наступних за списком кандидатів, посилаючись на те, що подані документи не відповідають вимогам законодавства.

Крім того, тервиборчком послався на лист Київради, у якому повідомляється, що троє з п'яти депутатів, чиї повноваження достроково припинені, подали в секретаріат особисті заяви про входження у фракцію блоку Катеринчука.

Пленарне засідання Київрада заплановане на 26 червня. Як очікується, на ньому буде розглянуте питання про формування постійних комісій ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...