У Ющенка не хочуть, щоб той самий суддя ділив квартиру і розлучав

Вівторок, 24 червня 2008, 15:37

Заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин наголошує на необхідності створення спеціалізованих судів в рамках проведення судової реформи.

Таким чином він прокоментував на брифінгу у вівторок наміри створити окремі вищі судові інстанції для розгляду адміністративних, господарських, цивільних та кримінальних справ, функції яких дотепер виконували спеціальні палати Верховного Суду.

За його словами, створення цих інстанції передбачено законом про судоустрій та статус суддів, щодо якого "Венеціанська комісія дала позитивний висновок".

На репліку про те, що Венеціанська комісія навпаки закликала доопрацювати даний законопроект, оскільки "відповідна система є занадто складною і розгалуженою", що в свою чергу ускладнить розгляд справ у судових інстанціях, він порадив "не боятися спеціалізації".

"Ну не може суддя зранку розглянути кримінальну справу, в обід розлучити когось, а далі поділити квартиру. Він не може бути спеціалістом на всі руки. На сьогодні потрібні підготовлені фахівці, які розбираються в окремих спеціалізованих справах", - сказав він.

Коментуючи кадрову політику судової системи, Пукшин висловив думку, що на даний момент усі призначення, а в свою чергу розгляд справ, залежать від позиції голови Верховного Суду.

На питання про те, що складається враження, що завдяки даному законопроекту планується відібрати ці повноваження і передати їх президенту та його секретаріату, він відповів:

"Якщо буде прийнято цей законопроект, голова кожного суду буде позбавлений адміністративних функцій, у нього залишаться тільки представницькі. В такому разі немає значення, хто його буде призначати, тому що від голови суду не буде залежати, яке рішення винесе суддя".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News