Економіка США знаходиться на краю рецесії

Вівторок, 24 червня 2008, 21:07

Криза у фінансовій сфері може продовжитися й у 2009 році, хоча спроби Федеральної резервної системи США підтримати кредитний ринок скоротили нестійкість ринків.

Таку думку висловив колишній глава американського центробанку Алан Грінспен, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Bloomberg.

"На даний момент ситуація виглядає дещо краще", - заявив Грінспен, виступаючи на конференції в Йоганнесбурзі через супутниковий зв'язок.

"Однак я думаю, що криза збережеться якийсь час, або протягом декількох місяців, або навіть у наступному році", - додав він.

"Усі дані говорять про те, що економіка США на краю рецесії", - зазначив Грінспен.

Наступний рік буде "дуже млявим періодом" на тлі "значної волатильності нафтового ринку".

Раніше в цьому місяці Грінспен, що очолював ФРС із 1987 по 2006 рік, говорив, що фінансові ринки показали "явні поліпшення" з березня. У березні американський ЦБ надав екстрену допомогу банкові Bear Stearns, а також відкрив кредитну лінію для інвестиційних банків.

Розпочаті в березні заходи ФРС скоротили загрозу "серйозної рецесії", вважає Грінспен. У той же час, на його думку, у найближчій перспективі в американській економіці не відбудеться підйому.

В вівторок починається дводенне засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, у ході якого буде прийняте рішення щодо рівня процентної ставки на найближчий час. Як очікується, ФРС залишить ставку незмінною на рівні 2% річних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування