Ющенко пригрозив парламенту давно відомим виходом

Середа, 25 червня 2008, 11:10

Якщо коаліція не підтвердить своє існування де-факто, президент Віктор Ющенко шукатиме інші політичні шляхи подолання негативних процесів у парламенті.

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова у середу на брифінгу для преси, повідомляє УНІАН.

За її словами, Ющенко позитивно сприймає початок переговорів і наголошує, що підтримує скоординований план дій лідерів коаліції, який буде реалістичним і ґрунтуватиметься на чітких домовленостях.

"Ющенко розраховує, що переговорники запропонують не декларації, а перелік чітких, послідовних кроків, які реабілітують депутатів більшості", - підкреслила прес-секретар.

На думку глави держави, сказала Ванникова, рецепт "одужання" демократичної більшості простий та відомий – повернення до виконання конституційної угоди, і лише таким чином існування цієї коаліції матиме сенс для України.

Ющенко переконаний, що парламентська більшість повинна продемонструвати суспільству свою дієвість, насамперед, через результативні голосування в сесійній залі, сказала Ванникова.

За її словами, прийняття законів, зокрема, закріплених у коаліційній угоді, ухвалення змін до державного бюджету стануть переконливими свідченнями життєдіяльності нинішньої коаліції, вважає президент.

"Повернення коаліції до сталої законотворчості створює вагому передумову для стабільної роботи всієї Верховної Ради. У разі, якщо більшість не підтвердить своє існування де-факто, президент шукатиме інші політичні шляхи подолання негативних процесів у парламенті", - зауважила прес-секретар президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування