Довгий поскаржився Медведьку й Наливайченку на "оперативні заходи" Луценка

Середа, 25 червня 2008, 11:38

Секретар Київради Олесь Довгий звернувся до генпрокурора Олександра Медведька і в.о. голови Служби безпеки Валентина Наливайченка з проханням здійснити перевірку, чи проводяться стосовно нього заходи оперативного характеру з боку МВС.

Про це йдеться у його листі, спрямованому до керівників ГПУ та СБУ, повідомляє прес-служба Київради.

У своєму зверненні Довгий звертає їхню увагу на "численні кримінальні злочини, скоєні по відношенню до депутатів Київської міської ради протягом останніх двох років, які досі "поховані" у кабінетах слідчих органів МВС".

А "критична оцінка діяльності" міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, за його словами, призвела до викликів "без особливої потреби" до міліції для чергового надання свідчень.

"Я володію інформацією про те, що зі сторони МВС створена чи закріплена за мною спеціальна група. Це змушує мене замислитися над метою і завданнями такої групи, можливістю скоєння різного роду провокацій щодо мене", - зазначає Довгий у листі.

"Прошу Вас провести перевірку щодо проведення заходів оперативного характеру стосовно мене та у випадку наявності таких дати їм належну правову оцінку, і вжити, в разі необхідності, відповідних дій прокурорського реагування", - додається у ньому.

Довгий висловив сподівання, що його "найприкріші підозри" не виправдаються.

"Адже в протилежному випадку це означатиме, що в країну, в систему правоохоронних органів повертаються старі методи переслідування і тиску за відкриту громадську і політичну позицію, що є неприпустимим у вільній демократичній державі, якою ми бачимо Україну", - додав секретар Київради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...