Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги бояться, що Тимошенко заразить губернаторів якоюсь бацилою

Середа, 25 червня 2008, 12:24

У секретаріаті президента просять уряд Тимошенко не втягувати місцеву владу у політичну кризу.

Зокрема, в коментарі заступника голови секретаріату президента Романа Безсмертного вказується на те, що уряд намагається перекласти відповідальність за власні помилкові рішення на плечі місцевої влади.

"На нашу думку, у момент загострення коаліційної кризи треба спрямувати головні зусилля на те, щоб ця політична хвороба не перекинулася на регіони, щоб ця "бацила" політичної кризи не вразила роботу ОДА, місцевого самоврядування", – відзначив Безсмертний, повідомляє прес-служба президента.

Він наголосив на неприпустимості розхитування балансу між центральною і місцевою владою.

При цьому Безсмертний підкреслив, що за останні тижні головам ОДА "ціною колосальних зусиль вдалося стабілізувати економічну ситуацію в регіонах, нейтралізувати політичні ризики".

На його думку, проблема роботи, контролю і оцінки діяльності голів держадміністрацій лежить сьогодні в площині вдосконалення законодавства, підзаконних актів, які регламентували б їхню діяльність.

Заступник голови СП висловив переконання, що перекладати проблеми на голови керівників ОДА означає "ще раз стимулювати негаразди в роботі місцевих органів влади".

Безсмертний також висловив сподівання, що уряд скерує принаймні частину своєї енергії на реанімацію парламентської коаліції, яка має внести відповідні зміни до законодавства.

"Без таких кроків регіональна влада, а разом із нею мільйони українців, потерпатимуть від недосконалого законодавства, не погоджених на місцях урядових рішень та політичних авантюр", - наголосив Безсмертний.

Як відомо, уряд Тимошенко вже майже місяць чекає губернаторів 5 областей для звіту по інфляції.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування