Ющенко знайшов підтвердження отруєння "діоксином" у Франції

Середа, 25 червня 2008, 12:27

Французький професор лікар Жан-Ілер Сора, який лікує президента Віктора Ющенка з 2004 року, заявляє, що голова держави був отруєний діоксином.

Про це він заявив французькій газеті "Le Monde", переклад якої наводить прес-служба президента.

"Український президент, який вже зіткнувся зі складною політичною ситуацією, сподівався принаймні покінчити з поганими чутками, що ставлять під сумнів науковий факт отруєння діоксином, яке у 2004 році могло бути для нього фатальним", - пише газета.

"Віктор Ющенко, який знов зазнав нападок всередині країни з цього приводу, вирішив ввести у боротьбу професора Жана-Ілера Сора, який лікує його останні три роки", - зазначає видання.

В середу, 11 червня ц.р., у Женеві французький дерматолог з міжнародним реноме, який мешкає у Швейцарії, мав представити медичне досьє свого відомого пацієнта.

Йдеться не стільки про представлення досить незвичайного клінічного випадку, скільки про те, щоб "розставити все по своїх місцях, в той час, коли в Україні розпочалась політична кампанія", - зазначив доктор Сора у телефонній бесіді у середу.

Він нагадав, що декілька європейських лабораторій, на запит української прокуратури, представили результати обстежень, які свідчать про наявність в тілі Віктора Ющенка дози діоксину, що "у 10 000 разів перевищувала допустиму норму".

"Це чистий діоксин, який легко знайти в багатьох лабораторіях, і це виключає будь-яку можливість випадкового отруєння", - наголосив лікар.

За словами Сора, Ющенко, став жертвою навмисної "спроби знищення" під час вечері з керівництвом Служби безпеки України 5 вересня 2004 року. Слідство пройшло через руки трьох генеральних прокурорів. Результатів досі немає.

"Він (Ющенко) пройшов через моменти, яки вимагали вражаючої витримки", - свідчить професор Сора.

Президент вже переніс двадцять п'ять п'ятигодинних операцій для знешкодження діоксину, видалення фурункулів, які вкривали його тіло. "Він продемонстрував неймовірну міцність", додає він.

Лікар додав, що величезна доза діоксину, введена без його відома в його організм з їжею або з напоєм, викликала ефект "руйнівної дії на весь організм в наступні декілька годин".

Було ушкоджено печінку, шлунок, підшлункову залозу, а згодом і шкіру. "Ніхто такого ніколи не бачив, і діоксин було виявлено досить пізно, оскільки такий тип отрути не спадає одразу на думку", - пояснює професор.

"Я дуже боявся за його життя", - повторює він. "Згодом, організм поступово призвичаївся до отрути і йому навіть вдалось її знешкодити. Медичне відкриття!"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News