"Єдиний центр" залишать без "свіжої крові"?

Середа, 25 червня 2008, 13:32

За результатами двомісячних переговорів про об'єднання Народно-демократичної партії і партії "Єдиний центр" тільки три обласні організації НДП дали згоду на злиття з ЄЦ.

Як пише "Комерсант-Україна", лідер НДП Людмила Супрун уже призупинила процес об'єднання партій – нібито через невиконання обіцянок з боку ЄЦ.

За інформацією газети, на останньому з'їзді НДП 22 травня обласним парторганізаціям було доручено до 6 липня провести конференції і визначитися зі своєю щодо об'єднання з ЄЦ. Хоча відведений термін ще не сплив, уже відомо, що ідею приєднання до ЄЦ підтримують лиш у луганській і вінницькій обласних і кримській республіканській організаціях НДП.

Донедавна вінницьку і кримську організації НДП очолювали два перших заступники голови НДП – Сергій Татусяк і голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин, а луганську – член політвиконкому НДП Валентин Дзонь.

"У трьох регіонах "Єдиний центр" запросив наших керівників, тому що в них немає інших людей. Навіть незважаючи на те, що рейтинги голів цих організацій досить низькі. В інших організаціях узагалі не збираються розпускатися – вони не бачать перспективи (співпраці з ЄЦ) і можливості брати участь у майбутніх парламентських виборах", - розповів член політради НДП, її колишній лідер Валерій Пустовойтенко.

Водночас "Комерсанту" стало відомо, що лідер НДП Людмила Супрун призупинила процес об'єднання з ЄЦ. Цей факт підтверджують як її соратники, так і ті, хто вирішив співпрацювати з "Єдиним центром".

"Людмила Павлівна і низка керівників обласних організацій почали затягувати цей процес і намагатися досягти якихось домовленостей, крім тих, котрі так важко були досягнуті. Ті, хто хотів, пішов уперед, а Людмила Павлівна залишилася в другому ешелоні з тими, хто не пішов", - заявив у день свого обрання головою кримської республіканської організації ЄЦ Куніцин.

Як стверджують джерела, близькі до переговорів, причиною "гальмування процесу" стало невиконання обіцянок з боку ЄЦ. "За кожну гарну справу потрібно платити відповідну ціну. А в ЄЦ усе хочуть задарма", - вважає один зі співрозмовників видання.

Ціною, за яку Супрун нібито готова була погодитися на злиття партій, була посада голови Запорізької облдержадміністрації. Однак, як відомо, зараз виконувачем обов'язків голови Запорізької ОДА є керівник головної служби регіональної політики секретаріату президента Олександр Старух.

Крім того, проти її призначення нібито виступило і прем'єр Юлія Тимошенко.

"Якщо вже зараз під ЄЦ підводиться адміністративний ресурс, а в декількох областях віддаються посади губернаторів, то зрозуміло, що конкуруюча фірма (уряд) виступила проти посилення партійної структури, підконтрольної Віктору Балозі. Тому там було прийнято рішення – не допустити цього призначення що б там не було! Хоча особисті стосунки Людмили Супрун і Юлії Тимошенко були відмінні", - розповів співрозмовник "Комерсанта".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування