Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів обвинуватила соратників Тимошенко в банкрутстві "Енергоатому"

Середа, 25 червня 2008, 19:33

Чиновники і деякі народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко використовують фінансові можливості держпідприємства "Енергоатому" для власного збагачення і нагромадження коштів для майбутньої виборчої кампанії.

Так стверджують народні депутати від Партії регіонів, повідомляють "Інтерфакс-Україна".

Володимир Сівкович заявив, що порушення чергової справи про банкрутство "Енергоатому" ініціювали компанії, афільовані з представниками правлячої коаліції, зокрема, народним депутатом від БЮТ Олександром Дубовим.

Сівкович вважає, що голова Головного контрольно-ревізійного управління України Микола Сивульський, розповідаючи про багатомільярдні зловживання колишнього керівництва "Енергоатому", бреше, прикриваючи, таким чином, розкрадання коштів нинішнім менеджментом держпідприємства.

Народний депутат Андрій Деркач, що очолював НАЕК з осені 2006 року до листопада 2007 року, на прес-конференції заявив, що гучні заяви керівника ГлавКРУ виконують роль "димової завіси".

"Мова йде про свідомі дії групи, на наш погляд злочинної, котра під прикриттям так званих політично заклопотаних ревізорів здійснює розкрадання в рамках компанії "Енергоатом", - сказав колишній президент держпідприємства.

"Відповідальність за сьогоднішній фактичний стан компанії, невиконання програм по підвищенню безпеки і продовженню ресурсу енергоблоків АЕС несуть конкретні люди. Відповідно до діючого законодавства, державне управління в сфері атомної енергетики здійснює Міністерство палива й енергетики", - додав він.

Деркач вважає, що за створенням заборгованості "Енергоатому" перед офшорними компаніями в 1999-2000 р. стоять ті ж люди, які наразі керують галуззю і допускають порушення щодо НАЕК справ про банкрутство.

"Я завжди говорив про те, що ядерна галузь повинна бути поза політикою і не може розглядатися кланами і політичними силами як механізм для заробляння коштів", - сказав парламентарій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування