Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зять і донька Тимошенко дають свідчення "заочно". У них "легкі ушкодження"

Четвер, 26 червня 2008, 09:15

Прапорщик внутрішніх військ Дмитро Осипенко і солдат Вадим Губський, які увечері 20 червня не пропустили мотоцикл Шона Карра на пляж "Ланжерон", у середу в Одесі давали свідчення.

У той же час, як повідомили газеті "Сегодня" джерела в обласному управлінні внутрішніх справ, самого Карра і його дружину Євгенію Тимошенко на допити не викликають – вони дають свідчення "заочно".

Як повідомлялося раніше, одразу після інциденту Осипенко і Губський зникли. Як повідомляли джерела газети в одеській міліції, прапорщика і солдата "навмисно ізолювали, щоб ті чого зайвого не бовкнули журналістам, поки не буде чіткої і ясної позиції керівництва внутрішніх військ".

Губський, виходячи в середу з будівлі УВС в Одесі після тригодинного перебування усередині, сказав лише: "Тримаємося! Більше сказати нічого не можу, йде розгляд, нам заборонили розголошувати!".

Між тим, у розпорядженні редакції "Сегодня" опинилися акти судово-медичного огляду Карра і Євгенії Тимошенко. Документи на умовах анонімності передав "народний депутат із фракції НУНС, близький соратник нинішнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка".

Згідно з актом, Карр розповів, що ввечері 20 червня він із дружиною їхав на мотоциклі. Біля шлагбаума на пляж "Ланжерон" виникла конфліктна ситуація "з одним із чоловіків у чорній формі", коли Карр спробував від'їхати назад, з мотоцикла упала його дружина.

Далі британця, за його словами, стягли з мотоцикла за руки, один із чоловіків у формі заломив його ліву руку за спину, а другий "захопив ліктем за шию попереду", намагаючись повалити його на землю. Потім пристебнули праву руку до шлагбаума.

За твердженням Карра, через п'ять хвилин приїхав "Беркут", наручники зняли, але, коли він став кричати, йому в обличчя бризнули з газового балончика.

В акті говориться, що травми (подряпини на тилу кистей, подряпини лівого ліктьового і колінного суглобів), отримані Карром у результаті цього інциденту, можна кваліфікувати як легкі тілесні ушкодження. Щодо ще однієї травми – лівого плечового суглоба – то, на думку експерта, визначити ступінь її важкості можливо лише після закінчення лікування.

З пояснень Євгенії Карр (Тимошенко) випливає, що біля шлагбаума, "чоловік у формі" скинув її з мотоцикла за ногу, а коли вона спробувала відтягнути міліціонерів від свого чоловіка, один із них випадково вдарив її ліктем у голову. Синці на лівому плечі і лівій гомілці фахівці також охарактеризували як легкі тілесні ушкодження.

Обидва документи видані одеськими обласними бюро судово-медичної експертизи. У медичному огляді брали участь лікарі одеської клініки "Інтосана", яка, за даними ЗМІ, належить депутату-"бютівцю" В'ячеславу Круку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...