Ющенко дав Тимошенко ц.у. на побачення з Путіним

Четвер, 26 червня 2008, 12:07

Президент Віктор Ющенко видав директиви прем’єру Юлії Тимошенко на проведення переговорів з газових питань, які відбудуться в суботу між Тимошенко та прем’єром Росії Володимиром Путіним.

"Ці директиви сформовані. Ми з прем'єр-міністром учора спілкувалися з цього приводу", - зауважив президент під час екстреного спілкування з пресою.

"Це буде важлива зустріч, бо вона визначає перспективу розвитку газотранспортних відносин з Росією", - пояснив Ющенко.

За словами президента, серед його завдань уряду: "Чітке закріплення на міжнародному рівні тих показників об'ємів поставок російського газу, що необхідні для 2009 року".

"Також ми повинні чітко закріпити на міжнародному рівні ті об'єми, що входять в зобов'язання України щодо прокачки російського газу західноєвропейським споживачам", - продовжив Ющенко.

Крім того, за його словами, уряд повинен "продовжити і фіналізувати переговори в частині формули ціни на газ".

"Усім учасникам має бути зрозуміла ціна газу і через яку формулу вона виписується. Щоб це була ціна не політична, а економічна. Аналогічна ситуація із транзитом російського газу", - пояснив він.

Президент наголосив, що відповідні умови повинні бути закріплені якомога швидше, "до 15 вересня".

Крім того, повідомив Ющенко, "Україна має бути залучена в якості третьої сторони до переговорів з нашими середньо-азійськими партнерами щодо поставок газу".

Як відомо, візит прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви заплановано на суботу, 28 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування