Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не хоче розпускатися категорично

Четвер, 26 червня 2008, 13:42

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що є категоричним супротивником дострокових парламентських виборів.

Про це Яценюк сказав він на брифінгу в четвер у Києві

"Якби я знав, що дострокові вибори принесуть політичну стабілізацію, то я б мабуть був перший з тих, хто ратував за розпуск парламенту. Але я вам чітко говорю, що ніякі дострокові вибори ні в якому разі не принесуть політичну стабілізацію", - сказав він.

За словами спікера, існуючий розклад політичних сил залишиться на "досить тривалий час".

Говорячи про проблему поновлення роботи парламенту, Яценюк у черговий раз відзначив, що він є прихильником поновлення не частини роботи парламенту, а всього складу Верховної Ради.

"І мова повинна йти про те, що всі депутати знають свій конституційний обов'язок - це брати участь у голосуванні і голосувати не під диктовку тих або інших політичних лідерів, а на власний розсуд, в інтересах української держави, а не тільки в окремо взятих політичних амбіціях політичної сили", - додав він.

Яценюк нагадав про проведення першого раунду переговорів щодо поновлення роботи парламенту.

"Я сподіваюся, що коаліція знайде в собі сили і можливості щодо одержання позитивних результатів голосування на наступному пленарному тижні", - сказав він.

У той же час, говорячи про майбутні переговори з опозицією, спікер зазначив: "Я переконаний, що це українська опозиція, а не опозиція до України".

Яценюк знову оголосив три варіанти виходу зі сформованої ситуації, які він бачить: поновлення роботи коаліції через результативне голосування; рішення про створення іншої коаліції у випадку, якщо буде відповідне рішення фракцій; і дострокові парламентські вибори, що "небажано".

"Це найнебажаніший варіант, який нічого не принесе, крім додаткових витрат з державного бюджету і винятково загострення внутрішньої політичної ситуації, тому що будуть використовуватися засоби і методи, що розколюють суспільство, а не поєднують", - зазначив він.

"Якщо хтось наполягає на тому, щоб оголосити - причому неконституційно оголосити - про припинення діяльності коаліції, тобто без рішення КС, то одразу упруться в наступну ситуацію: через 30 днів, якщо не буде нової коаліції, у відповідності зі ст.90 Конституції , у президента України є всі підстави для розпуску парламенту", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування