Пінчук купив ділові газети?

Четвер, 26 червня 2008, 14:19

Бізнесмен Віктор Пінчук придбав контрольний пакет акцій видавництва "Економіка", яке є видавцем газети "Дело", журналів "Инвест-газета", Marketing Media Review, "ТОП-100. Рейтинг лучших компаний Украины", "Практика оценки" і "Коммунальное хазяйство".

Про це повідомляє "Телекритика" із посиланням на високопоставлене джерело у структурах Пінчука, яке побажало залишитись неназваним.

Про те, що компанія змінила власника, відомо й співробітникам видань "Економіки", які, проте, не знають, хто саме став новим акціонером.

Також інше джерело видання повідомляє про намір чеської компанії Economia a.s., яка є акціонером "Економіки", піти з українського ринку (ця інформація перевіряється).

Поки що виданню не вдалося отримати офіційного підтвердження або спростування цього факту від представників Пінчука.

Президент видавництва "Економіка" Ігор Ляшенко не підтвердив інформацію про зміну власників: "Я знаю, що кілька місяців тому писали про Хорошковського, а потім навіть про Ахметова. Періодично виникають різні гіпотези щодо видавництва "Економіка".

Проте на прохання спростувати інформацію про те, що Пінчук купив видавництво, Ляшенко сказав: "Я нічого не можу сказати. Я акціонер, я сиджу, працюю, ніяких новин тут немає. У нас багато акціонерів, є ще в Німеччині акціонери, але, наскільки я знаю, такого немає".

Донедавна видавництво "Економіка" належало видавничій групі Handelsblatt Publishing Group (Німеччина), видавництвам Economia a.s. (Чехія) і "Українська інвестиційна газета" (Україна).

Раніше у журналі "Чистая прибыль", що належить U.A. Inter Media Group, було опубліковано "чутку" про намір голови Державної митної служби та власника групи "Інтер" Валерія Хорошковського придбати 51% "Економіки", що належить Handelsblatt Publishing Group, та 20% Economia a.s.

До медіаактивів Пінчука, що перебувають в управлінні компанії EastOne LLC, належать телеканали ICTV, Новий канал, СТБ, а також газета "Факты и комментарии".

Також структурам, близьким до Пінчука, належать 50% компанії "Телеодин" (телеканали М1 і М2-Естрада) та дніпропетровський 11 канал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування