Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС чекає від України активності в урегулюванні конфлікту

Четвер, 26 червня 2008, 16:12

Європейський Союз очікує від України активної участі у врегулюванні Придністровського конфлікту.

Про це заявив спеціальний представник ЄС у Молдові Мішей Кальман на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна має специфічні можливості, у тому числі історичні моменти, налагоджені контакти..., які ви можете використовувати для врегулювання цього конфлікту", - сказав Кальман.

Він також додав, що сьогодні дуже важливим є повернення всіх сторін до переговорного процесу у форматі "5+2".

За його словами, на даному етапі необхідно зустрітися учасникам переговорів і знайти єдине розв’язання Придністровського конфлікту.

Спецпредставник ЄС підкреслив, що для ЄС дуже важливо спільне рішення цієї проблеми, оскільки це найбільш близька до його кордонів конфліктна зона.

Також він відзначив конструктивний діалог ЄС із Росією в цьому питанні і висловив готовність Євросоюзу і далі продовжувати переговори з РФ для врегулювання Придністровського конфлікту.

Як відомо, раніше влади Молдови і Придністров’я підтвердили актуальність необхідності поновлення переговорного процесу по Придністров’ю у форматі "5+2".

Свою готовність до участі у поновлених переговорах підтвердили країни-гаранти і спостерігачі у форматі "5+2" (Росія, Україна, ОБСЄ +США і ЄС).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування