Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не стежив за Довгим, а хотів, щоб він відповів за "мордобій"

Четвер, 26 червня 2008, 19:20

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростовує заяву секретаря Київради Олеся Довгого про те, що МВС встановило за ним стеження.

Про це йдеться в заяві Луценка у відповідь на відповідну заяву Довгого, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ні в мене, ні в Міністерства внутрішніх справ немає жодної необхідності ходити за паном Довгим", - сказав він.

"Його (Довгого) викликали для дачі свідчень по двох справах. Одна з них стосується його відповідальності за мордобій, коли депутатів били прямо в залі (Київради) особи, які не мають депутатських мандатів. А друга справа стосується його ролі в незаконному відчуженні київської землі", - додав Луценко.

При цьому міністр висловив думку, що Довгому "треба давати свідчення, а не робити такі заяви".

"Може, пан Довгий вважає, що вся країна повинна стежити за його пересуванням, мені це не відомо", - додав він. При цьому Луценко стверджує, що довідався "про фабулу допитів" Довгого тільки після того, як він "почав робити голосні заяви про якісь політичні репресії з боку Луценка".

"Тоді я поцікавився у своїх колег: що там за справи? Я не думаю, що пан Довгий є настільки резонансною фігурою, яка повинна вже так сильно цікавити Міністерство внутрішніх справ", - сказав він.

"Але відповідати за свої вчинки він (Довгий) буде. Буде склад злочину – до нього будуть застосовані передбачені законом санкції. Не буде складу злочину – буде відповідати як свідок, даючи свідчення, як дають тисячі інших людей", - додав міністр.

Як відомо, раніше Довгий звернувся до генпрокурору Олександра Медведька і в. о. голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням здійснити перевірку, чи проводяться щодо нього "заходи оперативного характеру з боку МВС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...