Луценко наказав дільничним залишити візитки по квартирах

П'ятниця, 27 червня 2008, 08:56

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зобов`язав запорізьких дільничних протягом місяця провести поквартирний (у приватному секторі - побудинковий) обхід своїх дільниць і роздати візитки жителям всіх квартир і приватних будинків.

Як повідомляє УНІАН, відповідне розпорядження було озвучене у четвер в Запоріжжі на виїзній колегії МВС.

Приводом стали підсумки комплексного відпрацювання регіону співробітниками МВС, зокрема, ряд недоліків, виявлених в роботі дільничних, направленої на попередження злочинів.

Так, за інформацією заступника міністра внутрішніх справ Михайла Вербенського, останнім часом в Запорізькому регіоні збільшилося число умисних вбивств, фактів хуліганства і завдання тяжких тілесних ушкоджень.

При чому, кожен другий тяжкий злочин був здійснений на побутовому грунті, а кожен третій - раніше судимими громадянами. Це, за даними заступника міністра, є показником того, що в регіоні профілактична робота, зокрема дільничними, здійснюється не на належному рівні.

Поквартирний і побудинковий обхід підвідомчої території, який гарантовано забезпечить знайомство дільничних з переважною більшістю жителів їх дільниць, а так само особисте спілкування жителів зі "своїм" дільничним, на думку Луценка, здатні ситуацію змінити.

"Всі дільничні повинні обійти за місяць квартири і двори, і вручити місцевим жителям свої візитки і координати", - заявив Луценко, відзначивши, що перевірить виконання даного розпорядження через "свої канали", і на підставі одержаної інформації готовий буде зробити "оргвисновки".

Необхідну для забезпечення регіону з чисельністю більше 2 млн. чоловік кількість візиток дільничних, за словами глави МВС, вже виготовлено за бюджетні кошти.

Дільничні структурних підрозділів Запорізького обласного УВС в приватних бесідах стверджують, що "виготовлення візиток для дільничних за бюджетний рахунок залишилося на словах, як і обіцяне раніше придбання оплачуваних спецпакетів мобільного зв`язку".

Як повідомлялося, 6 лютого 2006 року на прес-конференції в Запоріжжі Луценко як голова МВС заявив, що до кінця 2006 року всі дільничні міліціонери України одержать безлімітні спецпакети мобільного зв`язку, які оплачуватимуться бюджетом за цінами в десятки разів нижче стандартних.

Тоді він запевнив, що зв`язком, а також транспортом забезпечуватимуться не тільки дільничні міліціонери, але і громадські помічники дільничних, яких, в Україні, за даними Луценка, повинно бути не менш як 20 тис. чоловік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...