Радник Тимошенко запевнив, що у України є ще 5 років до європейської ціни на газ

П'ятниця, 27 червня 2008, 11:51

Ціна за газ для України на наступний рік не сягне 360 доларів, каже радник прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Гудима.

Про це повідомляє Радіо "Свобода".

Напередодні візиту Тимошенко до Москви Гудима зазначив радіо, що і президент Росії Дмитрій Медвєдєв, і прем’єр-міністр РФ Володимир Путін "неодноразово говорили, що встановлюватимуть для України 5-річний адаптаційний термін переходу на середньоєвропейські ціни".

"І угода між "Газпромом" і "Нафтогазом України" про стратегічну співпрацю вже 2 місяці готується. Як домовлялися Путін і Тимошенко, найближчим часом цю угоду підпишуть", - сказав він.

Отже, зазначив Гудима, за середньоєвропейськими цінами Україна купуватиме газ орієнтовно за 5 років.

У суботу ж, 28 червня, на засіданні міжурядового українсько-російського комітету основним питанням буде довгострокова співпраця у газовій сфері, зокрема, умови транзиту газу територією України.

Водночас екс-міністр палива і енергетики, депутат від Партії регіонів Юрій Бойко в ефірі Радіо "Свобода" заявив, що під час зустрічі в Москві Тимошенко і Путіна конкретну ціну російського газу Україна не отримає.

"На сьогодні ще не зрозуміло, яка буде ціна від Середньої Азії для "Газпрому". Тому важко сказати, якою буде ціна "Газпрому" для нас", - зазначив Бойко.

"Я вважаю, що сьогодні може вестись мова тільки про принципи формування ціни, а не про саму ціну", - додав він.

Зараз України купує російський газ за ціною 179,5 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування