У "президентському забігу" Янукович біжить перед Тимошенко і Ющенком

П'ятниця, 27 червня 2008, 13:14

На президентських виборах 24,2% українців проголосували б за лідера Партії регіонів Віктора Януковича, 18% - за прем'єра Юлію Тимошенко і 5,8% віддали би свої голоси за чинного президента Віктора Ющенка.

Такі дані результатів соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу КМІС.

У порівнянні з даними опитування в квітні цього року, рейтинг Тимошенко знизився на 6%, рейтинг Ющенка - на 4%, а рейтинг Януковича піднявся на 1% (респонденти відповідали на те ж питання про президентські вибори).

У порівнянні з квітнем рейтинг Тимошенко знизився на 10% у західному регіоні України, на 8% - у центральному і на 6% - у південному регіоні. Рейтинг Ющенка знизився на 7% у західному і центральному регіонах.

Рейтинг Януковича піднявся на 47% у південному і західному регіонах і знизився на 1% у центральному регіоні і на 2% у східному.

Якби в середині червня відбувся другий тур президентських виборів, то за суперництва з Тимошенко Янукович одержав би 34% голосів усіх виборців, а Тимошенко - 27%.

Водночас, при суперництві в другому турі з Ющенком Янукович мав би шанси одержати ті ж 34% голосів усіх виборців, а Ющенко - 18%.

Опитування проводилося 6-16 червня. Методом інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що проживають у всіх областях України, у Криму і Києві.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3.5% для показників, близьких до 50%, 3% - для показників, близьких до 25% і 2% - для показників, близьких до 10%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...