Тимошенко дали шанс позбутися двох перебіжчиків?

П'ятниця, 27 червня 2008, 13:34

Народний депутат Юрій Мірошниченко (фракція Партії регіонів) не виключає, що після рішення Конституційного суду в справі про входження депутатів у фракції, повноваження двох депутатів, які заявили про вихід з коаліції, можуть бути припинені.

"Відповідно до рішення Конституційного суду, добровільність входження або виходу з фракції не передбачається. Таким чином, заява про вихід з коаліції може розглядатися фракцією як вихід із фракції і, теоретично, вони можуть бути позбавлені статусу народного депутата", - заявив Мірошниченко журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він відзначив, що подання з приводу виходу цих двох депутатів зі складу коаліції Конституційним судом ще не розглядалися.

"Правова позиція Конституційного суду вже сформульована, і можна передбачати такі речі", - пояснив депутат.

У такий спосіб Мірошниченко вважає, що коаліція може відновитися після того, як замість виключених, будуть зареєстровані нові депутати.

Як повідомлялося, депутат фракції БЮТ Ігор Рибаков і депутат фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Бут заявили про свій вихід з коаліції.

У коаліцію в складі фракцій БЮТ і блоку "Наша Україна - Народна самооборона" раніше входили 227 депутатів (депутат від НС-НУ Іван Плющ зразу заявив про невходження в коаліцію) при кваліфікованій більшості в 226 голосів. Конституційний склад Ради - 450 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...